Hoppa till huvudinnehåll

Bäcks dubbel: Två FM-guld på två veckor

Kristian Bäck hoppar längd, FM 2017.
Kristian Bäck. Kristian Bäck hoppar längd, FM 2017. Bild: Lehtikuva Kristian Bäck

För två veckor sedan tog längdhopparen Kristian Bäck guld i Kalevaspelen. Det följde han upp idag med att vinna guld i klassen H22 i junior-FM i Kauhava.

Kristian Bäck stora mål den här säsongen var VM i London och U23-EM i Polen. Vasahopparen misslyckades i kvalet i Polen och någon resa till London blev det inte.

Istället för att tävla i VM fick Bäck fokusera på junior-FM i Kauhava och där blev det guld. Bäck hoppade 769 och vann guldet med en marginal på åtta centimeter ner till Topias Koukkula.

Skip Instagram post

Medalj igen för Meriheinä

Igår tog Jessica Meriheinä från Liljendal IK en bronsmedalj i diskus i klassen D22, idag blev det ett silver i kula. Meriheinä stötte 13,47 och fick ge sig med en dryg meter till guldmedaljören Eveliina Rouvali från Kuopion Reipas.

I slägga i klassen H19 lade friidrottare från SFI-föreningar beslag på alla medaljer. Roope Auvinen från Sjundeå IF vann före Marco Kammer från HIFK och Victor Hongell från IF Åsarna.

Auvinen kastade 72,13 och vann med nästa fem meter före Kammer.

På 800 meter i klassen H22 knep Alex Rauhala från Vasa IS guldet. Rauhala löpte på 1.55,73 och besegrade silvermedaljören Samuli Hussa med 28 hundradelar.

Samtliga resultat från junior-FM hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport