Hoppa till huvudinnehåll

EIF/Akademi fortsätter att vinna

EIF:s Simon Lindholm och CLE:s Misael Rearte fajtas om bollen.
EIF:s Simon Lindholm och CLE:s Misael Rearte fajtas om bollen. I bakgrunden syns EIF:s Johan Estlander och Simon Sid. EIF:s Simon Lindholm och CLE:s Misael Rearte fajtas om bollen. Bild: Patric Westerlund fotboll,Ekenäs,Ekenäs IF,Västnyland,Raseborg,simon lindholm

EIF:s akademilag spelade på torsdag kväll (3.8) en hemmamatch i herrarnas division 3, zon 1 mot Club Latino Espanol (CLE) från Helsingfors. Akademilaget fortsätter att vinna, då slutresultatet också i denna match blev en vinst 2-0 (1-0).

Akademilagets målgörare var denna gång Hans Honkasalo och Simon Lindholm.

Matchen bjöd på mycket bra och underhållande spel. Spelet var rätt jämnt, men akademilaget kom att ha flere direkta målchanser under spelets gång jämfört med motståndarlaget. I denna match ingick i akademilaget flera spelare från representationslaget. I det mestadeles spansktalande motståndarlaget ingick också flera tekniskt bra spelare.

Då 37 minuter hade spelats av matchen fick akademilaget en frispark från vänster efter att Simon Sid hade fällts. Johan Estlander gav sin vana trogen en bra frispark in framför motståndarmålet och vid den bakre stolpen fanns Hans Honkasalo påpassligt framme och placerade bollen i mål.

Lindholm nätade genast efter paus

Genast i början av andra halvleken (49 min) nappade Simon Lindholm åt sig bollen av en försvarare i motståndarlagets försvarslinje och avancerade snabbt mot målet. Hans skott gick via motståndarmålvakten i mål.

Mot slutet av matchen lyfte CLE sitt spel och det ledde till att akademilaget i sin tur kom upp i flera farliga motanfall. Den sista skärpan saknades dock i målgörandet, så publiken kom inte att se flera mål i matchen.

Sin nästa match spelar akademilaget borta i Bocksbacka i Helsingfors mot ett av zonens topplag Atlantis FC. Matchen spelas på fredag 11.8. kl. 19.15.

EIF/Akademi:
Santeri Aaltonen (mv), Jonathan Törnroos (kapt.), Olli Jalli, Simon Lindholm, Johan Estlander (63 min August Björklund), Andreas Wahlstedt, William Lindqvist (77 min Max Nyholm), Sakpa Kouame, Hans Honkasalo, Kristoffer Lindholm (87 min Jan Valadi), Simon Sid (62 min Henri Hallgren). På bänken reservmålvakten Mehdi El Moutacim.

Text: Kaj Grönqvist

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Fyll i formuläret för att delta

Registerbeskrivning

Läs också

 • Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland

  Kom med och upplev Föredragsmaraton!

  Den 8–9 september händer något som aldrig hänt förut: över 60 forskare och experter samlas på Svenska Teatern i Helsingfors för att ge inspirerande kortföredrag om Finland – i hela 24 timmar. Föredragen handlar om allt från babylådan, Mannerheim och mode till torkskåp, krig, slang och snus.

 • Yrsa Grüne: Nyfikenheten har drivit mig

  "Det har alltid varit orden som har varit viktiga."

  Från beatlemania till Belgrad, från Brasilien till Banda Aceh. Utrikesjournalisten och ledarskribenten Yrsa Grüne tar oss i sitt sommarprat på en resa genom såväl arbetslivet som det personliga.

 • Jätterävar på nya smygfilmer från pälsfarmer

  Oikeutta eläimille filmade på fem farmer.

  Djurrättsorganisationen Oikeutta eläimille har publicerat nya filmer från pälsfarmer. På filmerna syns farmade blårävar som har förädlats till jättestorlek och som har svårt att röra sig. Uppdaterad med kommentarer från Pälsdjursuppfödarnas Förbund och Oikeutta eläimille.

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • EIF/Akademi förlorade mot serieledaren

  Ekenäslaget fick ge sig i Bocksbacka i Helsingfors.

  Ekenäs IF:s akademilag i fotboll spelade på fredag kväll (11.8) en bortamatch i herrarnas division 3, zon 1 mot serieledaren Atlantis FC. I denna match var det endast att erkänna att motståndaren var bättre.

 • EIF/Akademi fortsätter att vinna

  Hans Honkasalo och Simon Lindhom nätade för EIF/Akademi.

  EIF:s akademilag spelade på torsdag kväll en hemmamatch i herrarnas division 3, zon 1 mot Club Latino Espanol (CLE) från Helsingfors. Akademilaget fortsätter att vinna, då slutresultatet också i denna match blev en vinst 2-0 (1-0).

 • Förlust för EIF:s damlag i fotboll

  EIF förlorade mot Tikka i Esbo med 3-1.

  EIF:s damlag förlorade gårdagens match mot Tikka i Esbo med 3-1. Detta var första matchen i höstens serie där de tre bästa i gruppen av tolv lag slåss om avancemang till spel i division III nästa säsong.

 • John Antell vann Generalens pokal i Sea Horse Week i Hangö

  Över 2000 personer på plats under nästsista tävlingsdagen.

  Husön ratsastajats John Antell (Osaka Hästak) vann Generalens pokal i Sea Horse Week på lördag eftermiddag. Eftersom SeaHorse Week är en del av Finland 100 jubileumsårets programutbud tävlades till dess ära i år första gången i Hangö om Generalens pokal (Kenraalin malja).

 • EIF/Akademi inledde höstsäsongen med en seger

  Sakpa Kouame segerskytt för Ekenäslaget.

  EIF:s akademilag mötte på torsdag kväll (27.7) Malmin Ponnistajat på en gräsplan i Nedre-Malm i Helsingfors. Akademilaget spelar i herrarnas division 3, zon 1.

 • Torsdagen var den livligaste dagen i Sea Horse Week

  Delad seger för Billnäs Jessica Aminoff i Prix de Equsana.

  Solen sken på torsdagen i Hangö, när den livligaste dagen under SeaHorse Week gick av stapeln, med 332 ekipage på banan. Arrangörerna uppskattar att publiken var större än på onsdagen, cirka 900 personer såg tävlingarna.

 • IF Raseborg bästa förening i mångkamp

  Raseborgsjuniorerna kammade hem 14 medaljer i Pargas.

  IF Raseborgs unga idrottare gjorde igen mycket väl ifrån sig då andra delen av distriktsmästerskapen i mångkamp för F/P 9-13 arrangerades i Pargas på tisdagen (25.7).

 • FC HIK B17 obesegrat i våromgången

  Seger mot NUPS trots trögt spel.

  På tisdagskvällen (20.6) mötte FC HIK, som fått ihop 24 poäng och hade sitt avancemang redan klart, NUPS från Nummela som låg nästsist i tabellen på tre poäng.

 • EIF:s juniorlag deltar i Alandia cup

  Fotbollsfest på Åland för 11-åringar.

  En av de mest traditionella turneringarna för 11-åringar spelas just nu på Åland, nämligen Alandia cup.

 • Tuffa matcher för EIF:s juniorlag i Örebrocupen

  EIF deltar med fem lag i cupen.

  Örebrocupen är en av de största och äldsta fotbollscuperna i Sverige med runt 400 deltagande lag. Från Ekenäs IF deltar pojkar 03, flickor 03, pojkar 04 och pojkar 05. Pojkar 05 deltar med två lag.