Hoppa till huvudinnehåll

EIF/Akademi fortsätter att vinna

EIF:s Simon Lindholm och CLE:s Misael Rearte fajtas om bollen.
EIF:s Simon Lindholm och CLE:s Misael Rearte fajtas om bollen. I bakgrunden syns EIF:s Johan Estlander och Simon Sid. EIF:s Simon Lindholm och CLE:s Misael Rearte fajtas om bollen. Bild: Patric Westerlund fotboll,Ekenäs,Ekenäs IF,Västnyland,Raseborg,simon lindholm

EIF:s akademilag spelade på torsdag kväll (3.8) en hemmamatch i herrarnas division 3, zon 1 mot Club Latino Espanol (CLE) från Helsingfors. Akademilaget fortsätter att vinna, då slutresultatet också i denna match blev en vinst 2-0 (1-0).

Akademilagets målgörare var denna gång Hans Honkasalo och Simon Lindholm.

Matchen bjöd på mycket bra och underhållande spel. Spelet var rätt jämnt, men akademilaget kom att ha flere direkta målchanser under spelets gång jämfört med motståndarlaget. I denna match ingick i akademilaget flera spelare från representationslaget. I det mestadeles spansktalande motståndarlaget ingick också flera tekniskt bra spelare.

Då 37 minuter hade spelats av matchen fick akademilaget en frispark från vänster efter att Simon Sid hade fällts. Johan Estlander gav sin vana trogen en bra frispark in framför motståndarmålet och vid den bakre stolpen fanns Hans Honkasalo påpassligt framme och placerade bollen i mål.

Lindholm nätade genast efter paus

Genast i början av andra halvleken (49 min) nappade Simon Lindholm åt sig bollen av en försvarare i motståndarlagets försvarslinje och avancerade snabbt mot målet. Hans skott gick via motståndarmålvakten i mål.

Mot slutet av matchen lyfte CLE sitt spel och det ledde till att akademilaget i sin tur kom upp i flera farliga motanfall. Den sista skärpan saknades dock i målgörandet, så publiken kom inte att se flera mål i matchen.

Sin nästa match spelar akademilaget borta i Bocksbacka i Helsingfors mot ett av zonens topplag Atlantis FC. Matchen spelas på fredag 11.8. kl. 19.15.

EIF/Akademi:
Santeri Aaltonen (mv), Jonathan Törnroos (kapt.), Olli Jalli, Simon Lindholm, Johan Estlander (63 min August Björklund), Andreas Wahlstedt, William Lindqvist (77 min Max Nyholm), Sakpa Kouame, Hans Honkasalo, Kristoffer Lindholm (87 min Jan Valadi), Simon Sid (62 min Henri Hallgren). På bänken reservmålvakten Mehdi El Moutacim.

Text: Kaj Grönqvist

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Fyll i formuläret för att delta

Registerbeskrivning

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.

 • EIF:s fotbollsdamer vann över Kasiysi/Hiki

  Slutsiffrorna skrevs 4 - 1.

  EIF:s fobollsdamer inledde juni månad med en bortamatch mot Kasiysi/Hiki. Fredag 1.6 klockan 20.15 var det avspark på Karakallio konstgräsplan. EIF-damerna kopplade grepp om matchen redan från början, och vann slutligen komfortabelt med 4-1.

 • Strålande Ärevarvsrekord av IF Raseborg

  Den insamlade summan till slut landade på 40 137 euro.

  Finlands Friidrottsförbunds motions- och medelinsamlingskampanj Ärevarvet nådde denna vecka Raseborg. "Jubiléet" till ära presterade föreningen ett nytt lysande distriktsrekord, då den insamlade summan till slut landade på 40 137 euro.

 • EIF:s damer tillbaka i vinnande spår

  Det blev en seger i onsdagens match.

  På onsdagen (23.5) spelade EIF:s fotbollsdamer sin sjätte match för denna säsong. Efter en strålande inledning med segrar i de tre första matcherna har de två senaste matcherna slutat poänglösa för de grönvita.

 • EIF/Akademi vann över NuPS

  Matchen spelades 16.5 på Centrumplanen i Ekenäs

  EIF:s akademilag i fotboll spelade på onsdagskvällen (16.5) hemma mot Nummelan Palloseura (NuPS) på Centrumplanen i Ekenäs.

 • Viktig seger för EIF B17 hemma mot EPS

  2-0 vinst och gula kort på Centrumplan på pingstsöndagen.

  Det blev 2-0 vinst och många gula kort på Centrumplan i Ekenäs på pingstsöndagen. Espoon Palloseura stod för motståndet i en verkligen viktig match i B17-pojkarnas division 1.

 • EIF:s damer mötte på tufft motstånd i Borgå

  FCFJ vann med 3-1 i torsdags (17.5).

  Torsdag 17.5 åkte EIF:s fotbollsdamer till Borgå för att möta FCFJ. Tyvärr slutade mötet i andra raka förlusten för de grönvita, då hemmalaget var bättre med 3-1.