Hoppa till huvudinnehåll

Motorbåt körde på grund utanför Bergö

Sjöbevakningens patrullbåt
Sjöbevakningen förde de skadade till sjukhus. Arkivbild. Sjöbevakningens patrullbåt Bild: Sjöbevakningen patrullbåt

På lördagseftermiddagen vid 16-tiden larmades Sjöräddningscentralen om att en motorbåt hade kört på grund i hög hastighet väster om Bergö i Malax.

För att undvika att båten skulle sjunka kördes den upp på land. Där hittade räddningspersonalen alla fyra personer som var ombord. Alla fördes vidare till sjukhus. En av personerna har allvarligare skador.

Båten körde på grund i närheten av en farled. I området finns mycket grynnor och farlederna är trånga. Båten som körde på grund var en nio meter lång motorbåt.

Kring klockan 16 på lördag eftermiddag var sikten god vid olycksplatsen. Det var ändå lite blåsigt. Båtens förare misstänks inte för sjöfylleri.

Gränsbevakningen utreder varför olyckan skedde.

Uppdaterat 6.8.2017 kl 10:50: Ändrat Sjöbevakningen till Sjöräddningscentralen, räddningspersonal och Gränsbevakningen.

  • Det var sju gånger farligare att vara barn på 70-talet än i dag

    Antalet barn som dör före sin nittonårsdag har minskat.

    Tycker du att dagens säkerhetstänk har gått för långt? Ibland hör man sägas att det för 40 år sedan inte fanns cykelhjälmar, krockkuddar eller bilbälten i baksätet och att ingen tog någon skada av det. Sanningen är att rätt många barn inte överlevde barndomen på 70-talet.

  • Mor- och farföräldrar i fokus - stora känslor på spel

    Alla vill barnets bästa men metoderna kan krocka.

    Alla vill barnets bästa men metoderna kan kollidera. Den äldre generationen ska hålla sig till reglerna och småbarnsföräldrarna får inte kräva och skuldbelägga, så lyder råden från familjeexperter på den nationella dagen för far- och morföräldrar.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten