Hoppa till huvudinnehåll

Jürgensons sena kvittering räddade VPS – oavgjort för HJK i hett möte

Markus Jürgenson i VPS
Markus Jürgenson gjorde mål för VPS. Markus Jürgenson i VPS Bild: All Over Press fotboll,Markus Jürgenson,Jürgenson,sport

Efter stora besvär lyckades VPS förlänga sin förlustfria svit. Markus Jürgenson satte in kvitteringen mot PS Kemi i den 90:e minuten. HJK spelade oavgjort mot FC Lahti.

Bakom HJK är tabellen ett riktigt getingbo. Sju lag finns inom sex poäng på placeringarna mellan två och åtta.

Vasalaget VPS fortsätter som tvåa efter oavgjort 3–3 mot PS Kemi. VPS har inte förlorat sedan den 24 maj och laget lyckades till slut få med sig en poäng från dagens hemmamatch.

Markus Jürgenson blev poängräddare då han kvitterade i den 90:e minuten.

Snabba mål av PS Kemi

Gästerna rivstartade matchen och gjorde två mål på två minuter tidigt i den första halvleken. Momodou Ceesay gjorde 1–0 i den tionde minuten efter en tabbe i försvaret av Timi Lahti och två minuter senare ökade Rasmus Karjalainen på till 2–0.

VPS lyckades samla sig efter chockstarten och Joonas Vahtera reducerade i slutet av den första halvleken. Målet tände VPS som sju minuter in i den andra halvleken kvitterade då Vahtera klackade fram bollen till Juho Lähde.

Men PS Kemi tog ledningen igen då Albion Ademi satte 3–2 i den 60:e minuten. Det såg länge ut att bli segermålet men i slutminuterna klev Markus Jürgenson fram för VPS.

Domararbetet i fokus i Helsingfors

HJK fick med sig en poäng från den heta hemmamatchen mot FC Lahti, vilket gör att avståndet mellan ettan HJK och tvåan VPS är oförändrat. Matchen mellan HJK och FC Lahti slutade 0–0 och HJK leder med tio poäng före VPS.

Domararbetet var i fokus i matchen. FC Lahti fick ett mål underkänt för offside i första halvlek – ett tveksamt domslut, menade tränaren Toni Korkeakunnas.

HJK:s Anthony Annan fällde en Lahtispelare med ett slag under bältet rakt framför domaren Jari Järvinen, men klarade sig undan med ett gult kort.

Järvinen vinkade också avvisande efter att Hannu Patronen nickat in bollen i andra halvlek.

– Jag frågade domaren och han sade att någon störde målvakten. Jag frågade vår spelare och han sade att han inte gjorde någonting, jag vet inte ... sade Patronen till Yle Sporten efter matchen.

Korkeakunnas nöjd med en poäng

Lahti var bättre i första halvlek, men fick inte in bollen. Marko Simonovski brände några kalaschanser.

HJK kom igen efter paus och tog i taktpinnen. Oavgjort får ses som ett rättvist resultat.

– Senast vi var har vann vi 4–1, säger Korkeakunnas med ett skratt.

– Men om man tänker på förhand så nog är man nöjd med en poäng från Helsingfors. Vi var det andra laget som lyckats med det den här säsongen. Jag är nog helt nöjd.

Det blev också 0–0 mellan IFK Mariehamn och SJK.

Resultat:

HJK – FC Lahti 0–0

IFK Mariehamn – SJK 0–0

VPS – PS Kemi 3–3
10 min 0–1 Ceesay
12 min 0–2 Karjalainen
45 min 1–2 Vahtera
52 min 2–2 Lähde
60 min 2–3 Ademi
90 min 3–3 Jürgenson