Hoppa till huvudinnehåll

Kryss i Grankulla – De Bona missade straff

Jämnt mellan EIF och Grankulla IFK i Ekenäs på lördagen.
EIF och Grankulla IFK kryssade (arkivbild). Jämnt mellan EIF och Grankulla IFK i Ekenäs på lördagen. Bild: Yle/PatteWesterlund Ekenäs IF,Grankulla IFK

Ekenäs IF missade chansen att gå upp på fjärde plats i tabellen då laget bara fick 0–0 mot nästjumbon Grankulla IFK. Felix De Bona missade en straff i början av den andra halvleken.

Ekenäs IF kom till Grankulla med bra självförtroende efter segern över KPV i förra omgången. Laget har inte förlorat sedan i mitten av juni och i dag förlängdes den sviten, men det blev bara en poäng mot nästjumbon Grankulla IFK.

Efter en jämn första halvlek tog EIF över efter paus och i den 58:e minuten fick man ett kalasläge att ta ledningen. Ville Sevon fälldes i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Felix De Bona som gjort nio mål den här säsongen tog hand om straffen men hemmamålvakten Toni Vuorinen gjorde en bra räddning och tippade bollen till hörna.

Båda lagen hade en målchanser i slutet av matchen, bland annat hemmalagets Ahadi Faraz men EIF-målvakten Jonathan Jäntti gjorde en bra räddning och matchen slutade 0–0.

En poäng gjorde att EIF gick förbi Haka i tabellen och är nu femma igen. Grankulla IFK har nu två poäng ner till jumbon Gnistan.

Resultat:

Grankulla IFK – Ekenäs IF 0–0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport