Hoppa till huvudinnehåll

"Terrorister" angrep militärbas i Venezuela

En demonstrant håller i stenar i sammandrabbning med polis i Venezuela. På väggen står "Ner med diktaturen" på spanska.
Läget i Venezuela oroligt. "Ner med diktaturen" står det på spanska på väggen bakom en demonstrant. En demonstrant håller i stenar i sammandrabbning med polis i Venezuela. På väggen står "Ner med diktaturen" på spanska. Bild: EPA/MIGUEL GUTIERREZ Venezuela,demonstrationer (samhälleliga händelser),opposition

En medlem i Venezuelas sittande socialistparti uppger att en situation som han tidigare kallade en "terrorattack" är under kontroll.

Flera personer uppges ha gripits i landets tredje största stad, Valencia, efter en attack mot en militärbas. Ett lokalt vittne uppgav till Reuters att hon hörde skott under natten.

Tidigare på söndag cirkulerade en video på män i uniformer som uppgav att de var på väg att starta en revolt för att "återställa demokratin" i Venezuela.

Situationen i Venezuela har gradvis förvärrats efter att ett påstått valfusk ledde till tillträdandet av en grundlagsförsamling som har makten att skriva om grundlagen.

På lördagen sparkades Venezuelas riksåklagare Luisa Ortega. Ortega hade uttryckt sig mycket kritiskt mot president Maduro och grundlagsförsamlingen.

Källa: Reuters

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes