Hoppa till huvudinnehåll

Tre drogpåverkade bilister fast

oskarp hastighetsmätare
oskarp hastighetsmätare Bild: Yle/Stefan Härus hastighet

Tre fall av drog- och alkoholpåverkade bilförare har sysselsatt polisen under veckoslutet.

Polisen fick tidigt på söndagsmorgonen anmälan om att en bil kört in i hörnet av ett höghus i Sunnanvik i Vasa.

Vid olycksplatsen fann polisen bilens förare, en 31-årig man från Vasa. Såväl alkometertestet som snabbtestet för droger gav positivt resultat, med den påföljden att mannen nu är msstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt rattfylleri samt straffbart bruk av narkotika.

Körkortslös körde knarkpåverkad

Ungefär samtidigt stannade polisen en bilist i Laihela. Den 30-åriga kvinnan bakom ratten befanns även hon vara onykter och gav positivt resultat i snabbtestet för droger. Dessutom visade sig kvinnan sakna körkort.

Kvinnan misstänks för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och framförande av fordon utan behörighet.

Bil på taket i Korsholm

På lördagen fick polisen en anmälan om en bil på taket i ett dike längs laihelavägen i Korsholm. på platsen påträffades bilens förare, en 37-årig man från Vasa som visade sig vara både alkohol- och drogpåverkad.

Mannen fördes till Vasa centralsjukhus för kontroll av eventuella skador samt ytterligare test. Han misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten, grovt rattfylleri samt straffbart bruk av narkotika och hans körkort togs omhand av polisen.