Hoppa till huvudinnehåll

Barcelonas president om Neymars flytt: Ingen spelare är större än klubben

Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu. Josep Maria Bartomeu Bild: EPA/ALEJANDRO GARCIA fotboll,FC Barcelona,Josep Maria Bartomeu,Bartomeu,sport

Pengarna som Barcelona fick för Neymar kommer att användas med förnuft. Det säger klubbens president Josep Maria Bartomeu som inte saknar den brasilianska anfallsstjärnan.

Förra veckan tog sommarens största transfercirkus slut. Neymar flyttade från Barcelona till Paris Saint-Germain för 222 miljoner euro.

Trots att Neymar bidrog stort till Barcelonas framgångar de senaste åren så kommer han inte att saknas bland klubbledningen.

– Ingen spelare är större än klubben. Neymar har varit en del av Barcelonas framgångar men nu är han historia. Han ville lämna, det var hans beslut trots att vi gjorde allt för att han skulle stanna, säger klubbens president Josep Maria Bartomeu.

Neymar hade först en utköpsklausul på 200 miljoner euro men den 1 juli steg den till 222 miljoner.

– Vi förutsåg att han kanske skulle lämna oss i framtiden, därför höjdes klausulen. Nu har han lämnat klubben och vi kommer att skaffa nya spelare för pengarna. Pengarna kommer att användas med förnuft, säger Bartomeu.

Enligt medier i Spanien och Brasilien kommer Barcelona att sätta nästan hälften av pengarna på att värva Philippe Coutinho från Liverpool.

Källor: AFP, FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Sport