Hoppa till huvudinnehåll

Dealen nära: Barcelona sätter hälften av Neymarpengarna på Coutinho

Philippe Coutinho på Liverpools avbytarbänk.
Barcelona eller Liverpool? Där Philippe Coutinhos grubbleri. Philippe Coutinho på Liverpools avbytarbänk. Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press Philippe Coutinho

Sportmedier i Spanien och Brasilien är överens: Barcelona kommer den här veckan att köpa loss Philippe Coutinho från Liverpool.

Enligt Barcelonatidningen Diario Sport med god insyn i den lokala fotbollsjättens förehavanden är representanter från FC Barcelona på väg till Liverpool för att slutföra transfern redan på tisdag eller onsdag. Också ESPN Brazil uppger att övergången är klappad och klar.

Hoppa över Twitterpostning

Barcelona betalar genast 90 miljoner för Coutinho, men affären innehåller också tillägg som gör att totalsumman till slut kommer att ligga på en bit över 100 miljoner euro.

Den katalanska klubben har pengar att spendera då man i torsdags blev 222 miljoner rikare när Neymar köptes loss innan han skrev på för PSG.

Diario Sport och ESPN Brazil uppger att Liverpool motvilligt gått med på att sälja Coutinho som själv vill flytta till Barcelona. Liverpools ägare ser också värdet i en affär där man säljer en spelare som kostade laget 12 miljoner euro för en nästan tio gånger så stor summa.

Ordföranden infriar löfte

Barcelonas ordförande Josep Maria Bartomeu har lovat fansen att köpa in en storspelare och efter att ha misslyckats med att värva Marco Verratti från PSG har han nu bestämt sig för att höja på det ratade ursprungsbudet för Coutinho.

Enligt tidningsuppgifter kommer Coutinho att skriva på ett femårskontrakt med ”Barca”. Övergången skulle göra honom till den näst dyraste spelaren i världen, efter Neymar. ESPN uppger att Barcelona förväntar sig att Coutinho debuterar för sin nya klubb redan på söndag i det första mötet av supercupfinalen mot Real Madrid.

Medier rapporterar också om att Barcelona förbereder ett bud i liknande storleksklass för Borussia Dortmunds franska 20-åring Ousmane Dembélé. Dessutom är Real Sociedads back Inigo Martinez nära en flytt till "Barca".

Läs också

Nyligen publicerat - Sport