Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn värvar tjeckiskt – Filip Hlupik klar för regerande mästarna

Kristian Kojola, Albin Granlund och Jani Lyyski laddar för Champions League-lottning.
Illustrerande arkivbild. Kristian Kojola, Albin Granlund och Jani Lyyski laddar för Champions League-lottning. Bild: Matti Raivio / All Over Press IFK Mariehamn

Andra gången gillt. Efter att ha provspelat för IFK Mariehamn den andra gången för säsongen har klubben tecknat kontrakt med den tjeckiske mittfältaren Filip Hlupik. Målet är att han ska vara spelklar redan i övermorgon, skriver klubben.

Hlupik provspelade för IFK Mariehamn redan i vintras, men då valde klubben att inte erbjuda mittfältaren ett kontrakt. Enligt klubbdirektör Peter Mattsson var orsaken då att man istället värvade Robbin Sellin.

– Vi var inte säkra på om Filips profil var det vi sökte till laget. Och i och med att vi då inte kunde ge ett klart besked snabbt så försvann möjligheten med Filip som istället gick till Bulgarien, säger Mattsson i klubbens pressmeddelande.

Hlupik gick alltså istället över till Bulgarien och topplaget Cherno More Varna, där mittfältaren ändå drabbades av lindriga skador och därmed aldrig fick chansen att visa upp sig. Nu flyttar han istället till Åland.

– Efter att sett Filip på träning nu så har vi beslutat att vi vill skriva kontrakt med honom, avslutar Mattsson.

Kontraktet täcker resten av den pågående fotbollsligasäsongen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport