Hoppa till huvudinnehåll

Västerntema på Klippan i Monäs

Klippan i Nykarleby blir en westernstad under festivalen
Klippan i Nykarleby blir en westernstad under festivalen. Klippan i Nykarleby blir en westernstad under festivalen Nykarleby,musik,Bluegrassmusik,Klippan

American Bluegrass Gospel Night är Finlands största i sin genre och på lördag ordnas evenemanget för tredje gången vid Klippan i Monäs i Nykarleby.

Arbetet med att bygga upp scenen och västernbyn har hållit på hela veckan.

- Det är lite "High chapparall" över hela stället. Det kommer att finnas en "saloon" med kafffe och dopp. Sedan finns det också ett "jail office" som fungerar som infopunkt. Det finns lite av varje som ska passa hela familjen, säger Mikael Åbonde, en av arrangörerna.

- Guldvaskningsanläggningen kommer vi också att ha. Vi fick så bra respons på den förra gången så vi beslöt att bygga en hel stad med västerntema i år, säger Johan Österbacka, ordförande i planeringsgruppen.

Och det är inte så bara att arrangera en helkväll i countrymusikens tecken.

- Vi är en handfull medlemmar i planeringsgruppen men med talkoarbetare är det runt 30 personer som jobbar med konserten och allt vad det innebär, säger Österbacka.

Vem som helst kan uppträda

Under konserten uppträder både utländska och inhemska artister.

- Vi har ett mångsidigt utbud och kan stolt presentera fler artister från USA. Gruppen Lateral Blue och sångaren George Highfill är huvudattraktionerna i år.

Lokala gospelgruppen Homeward Bound, Emilia Enlund och Amy Lee Dawn uppträder också.

På "open stage" får även andra musiker uppträda.

- Där kommer det att stå intressanta artister från och med klockan 14.

Konserten samlar in pengar till förmån för barn- och ungdomslägerverksamheten på Klippan.

Läs också