Hoppa till huvudinnehåll

Hangö får ny tf miljöchef

Ville Wahteristo, miljöinspektör vid Raseborg stad.
Ville Wahteristo tar över efter Maria Eriksson. Ville Wahteristo, miljöinspektör vid Raseborg stad. Bild: yle/Nicole Hjelt miljöinspektör,Raseborg

Miljötjänstemännen fortsätter att pendla mellan Hangö och Raseborg.

Hangö får nu ytterligare en tillfällig miljöchef från Raseborg. Maria Eriksson återvänder i höst till Raseborgs stads miljöbyrå och i hennes ställe kommer Erikssons kollega i Raseborg, miljöinspektören Ville Wahteristo.

Wahteristo ska vara tf miljöchef i Hangö från september 2017 till februari 2018. Under den tiden är han tjänstledig från sitt jobb i Raseborg.

Ingen miljöchefspost i Raseborg

I Raseborg finns det inte längre någon miljöchef utan stadsplaneringsarkitekten ansvarar också för miljöenheten. Det här sedan hösten 2016 då stadens förvaltningen omorganiserades.

Miljöbyrån i Raseborg har endast en enhetschef som just nu är Maria Eriksson. Men då Eriksson har vikarierat miljöchefen i Hangö, har byrån varit utan enhetschef.

  • Det var sju gånger farligare att vara barn på 70-talet än i dag

    Antalet barn som dör före sin nittonårsdag har minskat.

    Tycker du att dagens säkerhetstänk har gått för långt? Ibland hör man sägas att det för 40 år sedan inte fanns cykelhjälmar, krockkuddar eller bilbälten i baksätet och att ingen tog någon skada av det. Sanningen är att rätt många barn inte överlevde barndomen på 70-talet.

  • Mor- och farföräldrar i fokus - stora känslor på spel

    Alla vill barnets bästa men metoderna kan krocka.

    Alla vill barnets bästa men metoderna kan kollidera. Den äldre generationen ska hålla sig till reglerna och småbarnsföräldrarna får inte kräva och skuldbelägga, så lyder råden från familjeexperter på den nationella dagen för far- och morföräldrar.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland