Hoppa till huvudinnehåll

Laddningsplatsen vid Lovisa torg får ny färg

Sliten beläggning på grön parkeringsruta
Beläggningen vid laddningsstationen för elbilar har flagat. Sliten beläggning på grön parkeringsruta Bild: Kristian Willner parkeringsplatser,parkeringar (områden),Lovisa,elbilar,tankning (bränsle),tankningsstation för elibilar

Laddningsplatsen för elbilar på Lovisa torg är målad grön, men på bara två veckor har färgen flagat och ger ett fult intryck.

- Det har varit fukt under asfalten som hunnit torka när platsen målades. Där har använts fel arbetssätt, menar Markus Lindroos, chef för samhällstekniken.

Vad gör man nu?

- Det måste göras på nytt, en gång till så att säga. Det skall målas om och det som kan tas loss av den gamla färgen tas loss. Före det målas måste det säkras att asfalten är torr.

- Det som ännu fattas är en skylt för elbilar, men den kommer snart, säger Lindroos

Varför är laddningsplatsen grön?

- Grön färg är en färg som är allmänt använd för elbilar.

Sliten beläggning på grön parkeringsruta
Färgen har flagat vid torgets laddningsplats Sliten beläggning på grön parkeringsruta Bild: Kristian Willner parkeringsplatser,parkeringar (områden),Lovisa,elbilar,tankning (bränsle),tankningsstation för elibilar

Laddningsplatserna för elbilar i Lovisa centrum öppnades den 27 juli. Det finns två laddningsplatser där fyra bilar kan laddas samtidigt och en laddningsplats vid Skeppsbron för två bilar. Den maximala laddningseffekten är 22 Kw.

Det finns dryga 100 så kallade Charge & Drive-laddningsplatser i Finland, varav 40 platser är för snabbladdning.

På laddningsplatserna kan man ladda alla sorters elbilar och plug-in hybrider med en Type 2-laddningsledning.