Hoppa till huvudinnehåll

Rullskidåkande Sundby föll i hög hastighet – "Det ser bättre ut än vi först fruktade"

Martin Johnsrud Sundby blev avstängd i två månader.
Martin Johnsrud Sundby har haft en besvärlig sommar. Martin Johnsrud Sundby blev avstängd i två månader. Bild: EPA/AUDUN BRAASTAD Martin Johnsrud Sundby,Norges Skiforbund

Den norska skidstjärnan Martin Johnsrud Sundby tvingas till rehabilitering i tre veckor efter att ha skadat baklåret under ett träningspass. Förra veckan drabbades Sundby av en magskada.

– Det är inte idealt att behöva träna alternativt under en period men Martin är oerhört bra tränad och har redan mycket träning i sig så han tål nog att köra lite alternativt, sade landslagets chefsläkare Petter Olberg till NRK.

Sundby själv var inte alltför nedstämd.

– Det är tråkigt i en viktig uppbyggnadsperiod men med lite tålamod blir det förhoppningsvis helt bra igen, konstaterade han själv enligt det norska skidförbundet.

Rätt mycket

Förra veckan fick Sundby lämna landslagssamlingen på grund av en belastningsskada i magen.

– Det har blivit rätt mycket med magsaken också, menade Olberg.

– Det ser bättre ut än vi först fruktade men han måste ta det lugnt tills vi får full översikt över skadan.

Hoppa över Twitterpostning

  • Hotell och taxibilar hjälper turister

    Gratis taxi för turister som vill bort från attackområdet.

    Taxichaufförer har erbjudit turister gratisresor för att komma bort från området kring La Rambla, där terrorattacken skedde på torsdag eftermiddag. Också hotellen har hjälpt turister och upplåtit rum för dem som inte har kunnat ta in på sina egna hotell.

  • Terrorexpert: Det har funnits en hotbild

    Naturligt att det utreds som terrorbrott, menar expert.

    Spanien har under en längre tid haft en ganska stark hotbild av jihadistiska terrordåd, säger Hans Brun, terrorforskare vid svenska Försvarshögskolan, med anledning av att ett fordon kört in i människor på turiststråket La Rambla i Barcelona.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport