Hoppa till huvudinnehåll

Badare bör ännu duscha efter simtur i Knipnäs i Ekenäs

Knipbäs badstrand
Inga nya fall av badklåda har upptäckts vid Knipnäs badstrand. Knipbäs badstrand Bild: Yle/Veronica Montén raseborg,Ekenäs

Det kan fortfarande finnas risk att drabbas av badklåda vid Knipnäs badstrand i Ekenäs. Inga nya fall av badklåda har upptäckts, men myndigheterna uppmanar ändå till försiktighet fram till slutet av badsäsongen.

Förra veckan meddelade Sydspetsens miljöhälsa och samhällstekniska avdelningen vid Raseborg att det kan förekomma badklåda vid stranden. En person hade drabbats av badklåda efter att ha badat vid Knipnäs strand.

Larver kan orsaka klåda

Det är sugmasken Tricholbilharzia Cercaria Ocellatas larver som orsakar badklåda. Eftersom larven har flera utvecklingsstadier är det svårt att förutspå hur mycket larver det finns och hur stor risken är att drabbas av badklåda.

Den som drabbas av badklåda kan få utslag och klåda. De som badar vid Knipnäs badstrand uppmanas duscha efteråt och torka sig med grov handduk.

Det råder inte badförbud vid stranden.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland