Hoppa till huvudinnehåll

Mystisk fransk ”mordgåta” fick sin lösning

Champagne, Frankrike.
Champagne, Frankrike. Bild: Flickr/ Pug Girl vinodling

Fransmännen har förbryllats av två goda vänners mystiska dödsfall mitt under en middag i den lilla byn Authon-du-Perche.

En 69-årig och en 38-årig man hade stämt träff för gemensam middag i den enes trädgård. Dagen därefter hittades deras kroppar, den ene sittande på en stol och den andre liggande på marken vid matbordet. Kropparna bar inte några spår av våld.

Den lokala åklagarens hypoteser kring dödsfallen inkluderade giftmord, kollektivt självmord och matförgiftning. Dessutom sågs det som en möjlighet att den enes plötsliga död hade lett till att den andre drabbats av en dödlig chock.

Revbensspjäll var boven

Den sistnämnda hypotesen visade sig vara korrekt, rapporterar tidningen The Guardian.

Obduktionsrapporterna visar att den äldre mannen, som saknade flera tänder, kvävdes till döds av en stor tugga revbensspjäll. Rättsläkarna misstänker att den yngre mannen drabbades av en hjärtattack vid åsynen av vännens död.

I Authon-du-Perche sörjer man männen. Samtidigt är byborna lättade över att gåtan fått sin lösning.

- De hade inga fiender och levde enkelt. De var verkligen inte den typen som röjs undan av maffian, säger en invånare till The Guardian.

Källor: FNB, TT, The Guardian

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes