Hoppa till huvudinnehåll

Borgå ser inte ut att erbjuda gratis preventivmedel nästa år heller

I förgrunden minipiller, i bakgrunden p-piller
I förgrunden minipiller, i bakgrunden p-piller Bild: Yle/Helena von Alfthan Preventivmedel,Preventivmedel,Minipiller,P-piller,myrbacka social- och hälsostation

Borgå ser fortfarande inte ut att ta i bruk ett system med gratis preventivmedel för unga. Eventuellt kan det bli aktuellt 2019.

SDP:s Eila Kohonen har för andra gången lämnat in en motion om avgiftsfria preventivmedel för under 25-åringar. Social- och hälsovårdsnämnden behandlar motionen på sitt möte nästa vecka.

Senast då Kohonen lämnade in en motion om samma sak konstaterade nämnden att det skulle kosta minst 120 000 euro årligen att ta i bruk systemet.

För dyrt för Borgå?

I Borgå görs rätt få aborter och systemet skulle därför bli för dyrt. Nämnden beslöt ändå att staden ska följa med statistiken och situationen.

Beredningen föreslår samma sak den här gången, och konstaterar att slutsatser kan dras i samband med budgetberedningen 2019.

Läs också

Östnyland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik
  • Tipsa oss - var finns våra värsta vägar?

    Svenska Yle söker de sämsta vägarna i Svenskfinland.

    Guppiga vägar. Vägar med ojämn yta. Vägar med gropar. Våra vägar mår inte särskilt bra. Vägnätet förfaller sakta men säkert och klagomålen tilltar i takt med att bilar förstörs och säkerheten försämras. Men var finns de allra sämsta vägarna i våra trakter?

Nyligen publicerat - Östnyland