Hoppa till huvudinnehåll

Reese tillbaka på tronen – tog fjärde VM-guldet

Brittney Reese landar i sandgropen
Brittney Reese vann VM-guld igen. Brittney Reese landar i sandgropen Bild: Lehtikuva friidrott,Brittney Reese,Reese,sport

I VM i Peking missade Brittney Reese finalen men nu är hon världsmästare igen. Reese hoppade 702 och vann med två centimeter före Darja Klisjina.

Brittney Reese har varit ett bekant ansikte på prispallen i de stora mästerskapen de senaste åren. Hon kom till London som femfaldig mästerskapsmedaljör och väl på plats knep hon sitt fjärde VM-guld i karriären.

Reese som såg lite sömning ut i kvalet i onsdags gjorde betydligt bättre ifrån sig i finalen. Hon avgjorde guldkampen i den tredje omgången då hon hoppade 702 som blev segerresultatet. Därmed fick hon revansch för missen i Peking för två år sedan då hon inte gick vidare från kvalet.

Reese vann närmast före Darja Klisjina som satte säsongsbästa med 700.

Regerande världsmästaren Tianna Bartoletta från USA slutade trea efter ett hopp på 697 i den sista omgången. Med det hoppet passerade hon Ivana Spanovic med en centimeter.

Spanovic, som tagit brons i de två senaste mästerskapen, blev nu utan medalj. Serbiskan hade ett väldigt långt hopp i den sista omgången, men en lös nummerlapp lämnade ett märke i sanden och drog ner på resultatet.

Hoppa över Twitterpostning

Resultat:

1. Brittney Reese USA 702
2. Darja Klisjina ANA 700
3. Tianna Bartoletta USA 697
4. Ivana Spanovic SRB 696
5. Lorraine Ugen GBR 672
6. Brooke Stratton AUS 667
7. Chantel Malone IVB 657
8. Blessing Okagbare-Ighoteguonor NGR 655

Läs också

Nyligen publicerat - Sport