Hoppa till huvudinnehåll

Fem döda och tiotals skadade efter åskstorm i Polen

En gatuvy med regnvåta gator och blixtar på en mörk himmel över stade Poznań i västra Polen den 12 augusti 2017.
Blixtar på en mörk himmel i staden Poznań i västra Polen den 12 augusti 2017. En gatuvy med regnvåta gator och blixtar på en mörk himmel över stade Poznań i västra Polen den 12 augusti 2017. Bild: EPA/LUKASZ OGRODOWCZYK Polen,blixtar,åska,Poznań

Fem människor har dött i norra Polen till följd av en kraftig åskstorm. Bland de döda finns två tonåringar, två män och en medelålders kvinna, enligt polsk tv.

Dessutom har tiotals personer skadats och tiotusentals hushåll är utan el. Stormvindarna slet också loss hustak.

I Suszek dog två ungdomar och 20 skadades då en tromb bildades i ett scoutläger tidigt på lördagsmorgonen. De två dödade var 13 och 14 år gamla flickor.

Till följd av stormen avled också två män i sina tält. Den ena dog efter att ett träd fallit på honom och den andra mannen omkom då hans tält svängdes runt av vindens kraft.

En medelålders kvinna dog då en skorsten föll på henne efter att ett träd fallit på byggnaden, rapporterar Radio Poland.

Den åskfront som härjat i Polen har lugnat ner sig betydligt då den rört sig norrut. Liknande men eventuellt svagare åskväder närmar sig för tillfället Finland.

Läs också