Hoppa till huvudinnehåll

Helander nosade på 80 meter – tog överlägset guld

Oliver Helander kastar
Oliver Helander var i en klass för sig i SFI-mästerskapen. Oliver Helander kastar Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press friidrott,Oliver Helander,Helander,sport

Det blev inget 80-meterskast av Oliver Helander i SFI-mästerskapen. Den här gången fattades 30 centimeter men resultatet 79,70 gav ett överlägset guld.

Silver i Kalevaspelen, guld vid junior-FM och nu även ett guld i SFI-mästerskapen. IF Raseborgs spjutkastare Oliver Helander har haft några riktigt starka veckor.

Helander har kastat över 80 meter vid tre tillfällen i sommar. Förra helgen kastade han personligt rekord med 80,25.

Vid SFI-mästerskapen i Borgå var han uppe och nosade på 80 meter men nådde inte ända fram. Helander kastade 79,70 i den första omgången vilket blev hans längsta kast i tävlingen.

Han hade ett godkänt kast till i tävlingen, 76,53 i den tredje omgången.

Helander var ohotad etta i tävlingen.

Silvermedaljören Tuukka Taitonen från HIFK kastade 64,97. Martin Grandell från Vasa IS blev bronsmedaljör med 64,31.

Skip Instagram post

Oliver Helander 79,70 #sfifriidrott #sfim2017 http://live.time4results.com/yu/2017/sfim/10-1-r.html

A post shared by SFI friidrott (@sfifriidrott) on

Dubbelt IF Raseborg i kula

Conny Karlsson gjorde sin sista kultävling i karriären och slutade tvåa med en stöt som mätte 16,60. Adepten Tomas Söderlund vann på 17,69. Det var Söderlunds enda godkända stöt i tävlingen.

På damernas 400 meter häck var FM-guldmedaljören Jonna Berghem från Hangö IK anmäld men kom inte till start.

Mathilda Kvist från Vasa IS knep guldet före Anna Dahlström från IF Raseborg.

Borgå Akilles tog en dubbelseger på herrarnas 400 meter häck. Viktor Kantele vann och Jonni Blomqvist slutade tvåa. Kanteles segertid blev 53,56 medan Blomqvist löpte personligt rekord med 53,99.

I damernas stav tävlade två hoppare men bara en fick resultat. Alina Strömberg från Larsmo IF hoppade 360 och vann tävlingen.

Jatta Salmela rev ut sig på ingångshöjden.

Samtliga resultat från SFI-mästerskapen hittar ni här.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Rask skadad på träning

  Krockade med lagkamraten Anders Bjork.

  NHL-klubben Boston Bruins målvakt Tuukka Rask skadades under onsdagsmorgonens träning. Klubben uppger på Twitter att Rask krockade med forwarden Anders Bjork framför målet.

 • Jämnt i Åbo – SIF vann med uddamålet

  Ellen Norrgrann gick upp i ledning i skytteligan.

  Sjundeå IF:s rivstart i den andra halvleken gav laget säsongens andra seger. Corinna Jensen var lagets bästa målskytt då Åbo IFK besegrades på bortaplan.

 • Förbundspennan: Rastis – mer än en lekledarutbildning

  Vill öka mängden fysisk aktivitet under rasterna.

  Det vanligaste svaret, då jag frågar eleverna om vad de har för förväntningar på en Rastis-utbildningen, är att de skall få lära sig nya och olika lekar. Men Rastis är så mycket mera än det.

 • VPS tappar sin lagkapten – Lampi avslutar karriären

  "Det här var inget plötsligt beslut".

  Veli Lampi väljer att avsluta karriären efter den här säsongen. 33-åringen har spelat för klubben de två senaste säsongerna och har tidigare varit proffs i bland annat Schweiz och Holland.

 • Internt slagsmål i Bulls – kan betyda mera speltid för Markkanen

  Det kokar i Chicago Bulls trupp dagen innan säsongsstarten.

  Det hettade rejält till på Chicago Bulls träningar i tisdags, mitt under lagets förberedelser inför den stundande NBA-säsongen. Lauri Markkanens lagkamrater Nikola Mirotic och Bobby Portis rök ihop med varandra med följden att den förstnämnde togs in på sjukhus.

 • Matias Strandvall: "Mitt mål är inte att nå OS"

  Flytten till Vasa gav förbättrade träningsförhållanden.

  Cirkeln har slutit sig för skidåkaren Matias Strandvall. Han har återvänt till sina rötter i Vasa och Vörå och har fullt fokus på att ta revansch för OS-missen 2014. Men målet är inte att bara nå OS.

 • Anna Signeul: Finlands potential är enorm

  Damlandslagets nya chefstränare tror på Finland.

  Hon anser att Finland borde ha spelat EM i somras. Hon vet att fotbollsfolket förväntar sig att Finland snart igen skall nå en slutturnering. Hon ser inga orsaker varför det inte skulle ske redan i VM 2019. Hon är Anna Signeul, Finlands nya chefstränare – och hon vill att Finlands damer skall nå sin fulla potential.

 • Tänak tar Hänninens plats i Toyota

  Latvala och Lappi får sällskap av esten Ott Tänak.

  Den estniske föraren Ott Tänak kör för Toyota i rally-VM nästa säsong, meddelar stallet. Den 30-årige Tänak flyttar till Toytoa från Ford M-Sport. Tänaks övergång innebär att Juho Hänninen inte fortsätter i stallet nästa år.