Hoppa till huvudinnehåll

Ny seger för Jaro – åskväder störde i Ekenäs

Calle Löf och Christian Eissele från FF Jaro.
Christian Eissele gjorde mål mot Gnistan. Calle Löf och Christian Eissele från FF Jaro. Christian Eissele,FF Jaro,calle löf

Seth Paintsil och Christian Eissele blev målskyttar då Jaro besegrade jumbon Gnistan med 2–0. I Ekenäs drog ett kraftigt oväder in och störde matchen mellan EIF och AC Oulu.

Jaro börjar få upp ett ordentligt avstånd till nedflyttningsstrecket då nio omgångar återstår i division 1. Dagens trepoängare gör att laget nu ligger nio poäng före Grankulla IFK och elva före Gnistan.

– Det känns skönt med två raka segrar och vi kör vidare. Det är roligare att vinna fotbollsmatcher. Vi slumrade till några gånger i matchen men så kom vi igen och gjorde det sista målet, säger Jaros lagkapten Thomas Kula till Yle Sporten.

Thomas Kula avfyrar ett skott mot Gnistan.
Thomas Kula styrde och ställde på Jaros mittfält. Thomas Kula avfyrar ett skott mot Gnistan. Bild: Yle/Antti Koivukangas Thomas Kula,FF Jaro

Seth Paintsil gav Jaro ledningen i den 26:e minuten. Målet kom då Gnistan hade en spelare skadad och bara hade tio man på plan.

Gnistan höll mycket boll i den andra halvleken men lyckades inte skapa så väldigt mycket i anfallsväg. Istället var det Christian Eissele som fastställde slutresultatet till 2–0 på stopptid.

– Matchen var tudelad. Vi hade några bra stunder där vi lyckades med vårt kortpassningsspel blandat med några enkla misstag. Det är inte många matcher kvar nu och vi måste börja vinna. Vi ger inte upp, säger Gnistans Andreas Strandvall.

Jaros målvakt Emil Öhberg hade en ganska lätt dag på jobbet och höll nollan för tredje matchen i rad.

Åska i Ekenäs

Matchen mellan Ekenäs IF och AC Oulu stördes av ett kraftigt åskväder. I slutet av den första halvleken drog regn och åska in över Ekenäs och den andra halvleken sköts upp med ungefär 15 minuter.

När den andra halvleken var ungefär en kvart gammal avbröts matchen för en stund på grund av åskan.

Hoppa över Twitterpostning

När matchen väl kom igång igen gjorde Jair Tavares Silva 1–0 för AC Oulu på straff i den 69:e minuten. Det blev också slutresultatet.

Resultat:

FC Haka – Grankulla IFK 3–1
22 min 1–0 Multanen
49 min 2–0 Rantanen
63 min 3–0 Helminen
80 min 3–1 Seferi

Ekenäs IF – AC Oulu 0–1
69 min 0–1 Tavares Silva

FF Jaro – Gnistan 2–0 (1-0)
26 min 1–0 Paintsil
90+1 min 2–0 Eissele

Seth Paintsil i elden mot Gnistan.
Seth Paintsil segerskytt i Jakobstad. Seth Paintsil i elden mot Gnistan. FF Jaro,Seth Paintsil

Läs också

Nyligen publicerat - Sport