Hoppa till huvudinnehåll

Pearson tillbaka efter skadorna – nu är hon världsmästare igen

Sally Pearson var bäst när det gällde som mest. Årets världstrea har gjort en stark comeback och nu är hon världsmästare för andra gången i karriären.

Sally Pearson har haft några skadefyllda säsonger och missade både VM i Peking 2015 samt OS i Rio förra året. Den här säsongen har hon kommit tillbaka och presterat på en hög nivå och nu är hon världsmästare igen.

Pearson var tillsammans med världsettan Kendra Harrison de stora favoriterna i finalen på 100 meter häck. Det var Pearson som stod pall för trycket.

Hon gjorde ett perfekt lopp utan större missar och vann på tiden 12,59. Harrison fällde flera häckar tidigt i loppet och då försvann också chansen till en medalj. Hon gick till slut i mål som fyra.

Silvret gick till Dawn Harper Nelson och bronset till tyskan Pamela Dutkiewicz.

Pearson har två VM-medaljer sedan tidigare. I Daegu 2011 tog hon guld och i Moskva två år senare blev det silver.

Resultat:

1. Sally Pearson AUS 12,59
2. Dawn Harper Nelson USA 12,63 SB
3. Pamela Dutkiewicz GER 12,72
4. Kendra Harrison USA 12,74
5. Christina Manning USA 12,74
6. Alina Talay BLR 12,81
7. Nadine Vesser NED 12,83
8. Nia Ali USA 13,04

 • Möt pandamamman Yang Yang och hennes tvillingar!

  De bor i en djurpark i Wien.

  Du som njöt av att titta på de två pandorna Lumis och Pyrys lekar i snön i Etseri zoo på lördagen får pandasällskap också i dag. Följ med till djurparken i Wien där pandamamman Yang Yang och hennes tvillingar Fu Ban och Fu Feng bor!

 • Niskanens besked: Står över lagsprinten

  Satsar allt på femmilen som är huvuddistansen i OS.

  Iivo Niskanen tänker inte försöka försvara sitt OS-guld i lagsprinten. Niskanen meddelade direkt efter stafetten att han avstår den tävlingen för att satsa allt på den avslutande femmilen.

 • 16-åriga Jonas blev inbördeskrigets första offer i Karleby

  Sköts när de vita gick in för att befria staden.

  Ett foto i Facebookgruppen Kokkola-Karleby fångade min uppmärksamhet. En gosse, ännu med barnets runda kinder men med allvar i blicken. Han hette Jonas Jauckens och var 16 år då en ryss sköt honom i huvudet nära Västra parken i Karleby.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport