Hoppa till huvudinnehåll

Pearson tillbaka efter skadorna – nu är hon världsmästare igen

Sally Pearson var bäst när det gällde som mest. Årets världstrea har gjort en stark comeback och nu är hon världsmästare för andra gången i karriären.

Sally Pearson har haft några skadefyllda säsonger och missade både VM i Peking 2015 samt OS i Rio förra året. Den här säsongen har hon kommit tillbaka och presterat på en hög nivå och nu är hon världsmästare igen.

Pearson var tillsammans med världsettan Kendra Harrison de stora favoriterna i finalen på 100 meter häck. Det var Pearson som stod pall för trycket.

Hon gjorde ett perfekt lopp utan större missar och vann på tiden 12,59. Harrison fällde flera häckar tidigt i loppet och då försvann också chansen till en medalj. Hon gick till slut i mål som fyra.

Silvret gick till Dawn Harper Nelson och bronset till tyskan Pamela Dutkiewicz.

Pearson har två VM-medaljer sedan tidigare. I Daegu 2011 tog hon guld och i Moskva två år senare blev det silver.

Resultat:

1. Sally Pearson AUS 12,59
2. Dawn Harper Nelson USA 12,63 SB
3. Pamela Dutkiewicz GER 12,72
4. Kendra Harrison USA 12,74
5. Christina Manning USA 12,74
6. Alina Talay BLR 12,81
7. Nadine Vesser NED 12,83
8. Nia Ali USA 13,04

 • Neuville avbröt tyska VM-rallyt - öppnar för Ogier

  Tre VM-deltävlingar återstår efter Tyskland.

  Etappen var bara 2.87 kilometer lång, men kan i värsta fall ha varit fatal för Thierry Neuvilles titeldrömmar. Den VM-ledande belgaren tvingades avbryta det tyska VM-rallyt på lördagens första specialsträcka.

 • Rädslan är det som skrämmer

  Otryggheten i hemstaden är tung att bära.

  Studentprästen Mia Pusa i Åbo har beredskap att ta emot de studenter som vill prata och få tröst efter knivdåden i Åbo.

 • Ny trend: Seniorbyar för femtioplussare

  Seniorbyar byggs runt om i Finland, en av dem i Sjundeå.

  Allt fler vill njuta av livet redane fter att barnen flugit ut hemifrån och det här har företaget Kuusikkoaho tagit fasta på. De skapar nu seniorbyar runt om i Finland. En stor Virkkulankylä-by ska bland annat byggas i Borgå och en mindre i Sjundeå.

 • Terrorforskare: Inte oväntat att knivdådet utreds som terrordåd

  Skillnaden mellan terrorism och vansinnesdåd.

  Terroristforskare Mats Fridlund vid Aalto-universitetet är inte överraskad av att polisen utreder fredagens knivdåd i Åbo som en terrorattack. Det är i såfall det första islamistiska terrordådet i Finland - men inte det första terrordådet i Finland.

Läs också

 • Polisen utreder Åboattacken som terrordåd – 18-årig marockan misstänkt

  De döda är finländare.

  Centralkriminalpolisen utreder fredagens knivattack i centrala Åbo som ett misstänkt terrordåd. En 18 år gammal marockansk medborgare är huvudmisstänkt. Bland de skadade finns två svenskar och en italienare. Radio Vegas sändningar under dagen koncentrerar sig på det senaste kring terrordådet och Tv-nytt förlänger sändningen 17.25 till 35 minuter.

 • Barnpsykoterapeut: Barn behöver känna att de kan söka skydd hos vuxna

  Man får visa sorg och bekymmer inför barn.

  Det är viktigt att tala med sina barn när våldsdåd inträffar. Man behöver inte vara rädd för att visa sorg och bekymmer inför barnet, men rädsla kan vara bra att behandla skilt. Barnet behöver kunna söka trygghet hos vuxna, säger Mirjam Kalland.

 • Spansk polis: Huvudmisstänkt kanske ännu på fri fot

  Polisen tror nu att en 22-åring körde skåpbilen i Barcelona.

  Spansk polis har nu en ny huvudmisstänkt och tror att mannen som körde skåpbilen i Barcelona fortfarande kan vara på fri fot. Samtidigt tror polisen att männen planerade betydligt mer omfattande attacker och har på lördagen utfört kontrollerade explosioner.

Nyligen publicerat - Sport