Hoppa till huvudinnehåll

Stormen avbröt BK-46:s fotbollsmatch i Åggelby

Det regnar hårt över fotbollsplanen.
Matchen avbröts efter 35 spelade minuter. Det regnar hårt över fotbollsplanen. Bild: Kjell Dahlberg Åggelby,Helsingfors,fotboll,storm,BK-46,Fotbollsmatch

Då 35 minuter av fotbollsmatchen mellan BK-46 från Karis och Käpylän Pallo var spelade avbröts den. Stormen slog till i Åggelby i Helsingfors på lördagen (12.8) så hårt att det blev farligt för spelarna att fortsätta spela.

- Två träd föll över löpbanorna som går runt planen. Det var som om en tromb eller tornado skulle ha slagit till, säger Kjell Dahlberg, lagledare i BK-46.

Ingen skadades på grund av stormen, men en del parkerade bilar utanför planen fick skador då träd föll omkull.

Det regnar hårt på fotbollsplanen.
Det regnar hårt på fotbollsplanen. Bild: Kjell Dahlberg Åggelby,Helsingfors,fotboll,storm,BK-46,Fotbollsmatch

Ställningen i matchen, som ingår i division 2, var 0-0 då den avbröts. Den spelas om vid en senare tidpunkt.

Det var andra gången den här säsongen som en BK-match avbröts. Säsongspremiären i Karis mot Musan Salama från Björneborg i maj avbröts efter första halvleken. Då var snöovädret orsaken.

 • Neuville avbröt tyska VM-rallyt - öppnar för Ogier

  Tre VM-deltävlingar återstår efter Tyskland.

  Etappen var bara 2.87 kilometer lång, men kan i värsta fall ha varit fatal för Thierry Neuvilles titeldrömmar. Den VM-ledande belgaren tvingades avbryta det tyska VM-rallyt på lördagens första specialsträcka.

 • Rädslan är det som skrämmer

  Otryggheten i hemstaden är tung att bära.

  Studentprästen Mia Pusa i Åbo har beredskap att ta emot de studenter som vill prata och få tröst efter knivdåden i Åbo.

 • Ny trend: Seniorbyar för femtioplussare

  Seniorbyar byggs runt om i Finland, en av dem i Sjundeå.

  Allt fler vill njuta av livet redane fter att barnen flugit ut hemifrån och det här har företaget Kuusikkoaho tagit fasta på. De skapar nu seniorbyar runt om i Finland. En stor Virkkulankylä-by ska bland annat byggas i Borgå och en mindre i Sjundeå.

 • Terrorforskare: Inte oväntat att knivdådet utreds som terrordåd

  Skillnaden mellan terrorism och vansinnesdåd.

  Terroristforskare Mats Fridlund vid Aalto-universitetet är inte överraskad av att polisen utreder fredagens knivdåd i Åbo som en terrorattack. Det är i såfall det första islamistiska terrordådet i Finland - men inte det första terrordådet i Finland.

Läs också

 • Polisen utreder Åboattacken som terrordåd – 18-årig marockan misstänkt

  De döda är finländare.

  Centralkriminalpolisen utreder fredagens knivattack i centrala Åbo som ett misstänkt terrordåd. En 18 år gammal marockansk medborgare är huvudmisstänkt. Bland de skadade finns två svenskar och en italienare. Radio Vegas sändningar under dagen koncentrerar sig på det senaste kring terrordådet och Tv-nytt förlänger sändningen 17.25 till 35 minuter.

 • Barnpsykoterapeut: Barn behöver känna att de kan söka skydd hos vuxna

  Man får visa sorg och bekymmer inför barn.

  Det är viktigt att tala med sina barn när våldsdåd inträffar. Man behöver inte vara rädd för att visa sorg och bekymmer inför barnet, men rädsla kan vara bra att behandla skilt. Barnet behöver kunna söka trygghet hos vuxna, säger Mirjam Kalland.

 • Spansk polis: Huvudmisstänkt kanske ännu på fri fot

  Polisen tror nu att en 22-åring körde skåpbilen i Barcelona.

  Spansk polis har nu en ny huvudmisstänkt och tror att mannen som körde skåpbilen i Barcelona fortfarande kan vara på fri fot. Samtidigt tror polisen att männen planerade betydligt mer omfattande attacker och har på lördagen utfört kontrollerade explosioner.

Nyligen publicerat - Västnyland