Hoppa till huvudinnehåll

Storvinst för EIF-damerna över MPS Akatemia

EIF:s Rebecka Mannström sparkar bollen.
Rebecka Mannström gjorde två mål för EIF på fredagen. (Arkivbild). EIF:s Rebecka Mannström sparkar bollen. Bild: Patric Westerlund fotboll,Ekenäs,Ekenäs IF,Västnyland,Raseborg,fotbollsspelare,eif damer

Ekenäs IF:s fotbollsdamer spelade på fredag kväll (11.8) sin första hemmamatch för höstsäsongen i damernas division 4.

Efter att ha inlett serien med en förlust förra veckan var det revanschsugna grönvita damer som stegade in på Centrumplan denna kväll. För motståndet stod MPS/Akatemia, och matchen slutade i en 6-0 seger för hemmalaget.

- Idag höll vi bra i bollen och rullade effektivt från sida till sida.. Genom ett bra passningsspel med få beröringar lyckades vi trötta ut motståndarna och styrde matchen dit vi ville, säger tränaren Marco Werner..

I början av matchen hade MPS några bra lägen efter fasta situationer, men i övrigt var det EIF som dominerade matchen.

- Vi var bollskickligare och vi hade bättre ork. Vi spelade enkelt och effektivt och kom bra runt på kanterna, och kom också till många andra situationer där vi skapade bra lägen.

Rebecka Mannström gjorde första målet

Rebecka Mannström var den som först noterades i målprotokollet, efter ett verkligt snyggt distansskott som sökte sig över en chanslös målvakt och landade vid den bortre stolpen.

Det andra målet kom via ett självmål när motståndaren försökte rensa bort ett inlägg efter att Znar Ismaelsson hade kommit runt på sin kant.

Rebecka Mannström hann sedan ännu göra sitt andra mål för dagen, även det genom ett välplacerat distansskott, innan lagen gick till pausvila.

Efter pausen fortsatte målkalaset. Halvlekens första mål kom efter bra försvarsarbete av Josefine Sundqvist, som passade bollen till Mimmi Björklund som snyggt klackade den vidare till Carmela Gröngvist som kom runt ute på sin kant. Carmela gjorde inga misstag, utan pangade in kvällens fjärde mål.

Tränaren var nöjd

En stund senare var det Mimmis tur att själv göra mål, efter ett fint inlägg av Patricia Raearo. Några minuter före slutet fastställdes slutresultatet genom en riktig finess - Rebecka Mannström chippade in bollen till Ida Adamsson som sökte sig in bakom försvarslinjen och kyligt placerade bollen i mål.

- Jag är jättenöjd med dagens insats, säger Werner. Nyckelordet idag var lagspel - alla skötte sin uppgift mer än väl och jobbade tillsammans och hjälpte varandra. Det är sådan här fotboll vi skall spela.

Nu gäller det att ladda om och stå för en lika bra insats på onsdag (16.8), då FC Fox kommer på besök till Centrumplan - avspark kl. 20.

EIF mot MPS Akatemia: Jenny Sundblom, Felicia Gröning, Jenni Möller, Josefine Sundqvist, Mimmi Björklund, Ida Adamsson, Jill Illman, Ellen Isberg, Rebecka Mannström, Ida Westerlund, Hanna Kultanen, Znar Ismaelsson, Carmela Grönqvist, Patricia Raearo, Janina Broman

Text: Josefin Mannström

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Fyll i formuläret för att delta

Registerbeskrivning

 • Frågan om presidentvalet dominerar KD-kongress

  Ska KD ha en egen presidentkandidat eller inte?

  Ska Kristdemokraterna ha en egen presidentkandidat eller inte? Den frågan verkar dela de partiaktiva. På partikongressen som börjar i Seinäjoki i dag ska partiet fatta beslut i saken.

 • Hotell och taxibilar hjälper turister

  Gratis taxi för turister som vill bort från attackområdet.

  Taxichaufförer har erbjudit turister gratisresor för att komma bort från området kring La Rambla, där terrorattacken skedde på torsdag eftermiddag. Också hotellen har hjälpt turister och upplåtit rum för dem som inte har kunnat ta in på sina egna hotell.

 • Terrorexpert: Det har funnits en hotbild

  Naturligt att det utreds som terrorbrott, menar expert.

  Spanien har under en längre tid haft en ganska stark hotbild av jihadistiska terrordåd, säger Hans Brun, terrorforskare vid svenska Försvarshögskolan, med anledning av att ett fordon kört in i människor på turiststråket La Rambla i Barcelona.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Agility på högsta nivå för Hangö kennelklubb

  Landslagsuppdrag för Hangöbor i agility.

  För ungefär en månad sedan ordnade Finska Agilityförbundet ett kval för olika landslagsuppdrag i agility. Från Hangö kennelklubb deltog Tiina Nordlund med den spanska vattenhunden Wilma.

 • EIF/Akademi förlorade mot serieledaren

  Ekenäslaget fick ge sig i Bocksbacka i Helsingfors.

  Ekenäs IF:s akademilag i fotboll spelade på fredag kväll (11.8) en bortamatch i herrarnas division 3, zon 1 mot serieledaren Atlantis FC. I denna match var det endast att erkänna att motståndaren var bättre.

 • EIF/Akademi fortsätter att vinna

  Hans Honkasalo och Simon Lindhom nätade för EIF/Akademi.

  EIF:s akademilag spelade på torsdag kväll en hemmamatch i herrarnas division 3, zon 1 mot Club Latino Espanol (CLE) från Helsingfors. Akademilaget fortsätter att vinna, då slutresultatet också i denna match blev en vinst 2-0 (1-0).

 • Förlust för EIF:s damlag i fotboll

  EIF förlorade mot Tikka i Esbo med 3-1.

  EIF:s damlag förlorade gårdagens match mot Tikka i Esbo med 3-1. Detta var första matchen i höstens serie där de tre bästa i gruppen av tolv lag slåss om avancemang till spel i division III nästa säsong.

 • John Antell vann Generalens pokal i Sea Horse Week i Hangö

  Över 2000 personer på plats under nästsista tävlingsdagen.

  Husön ratsastajats John Antell (Osaka Hästak) vann Generalens pokal i Sea Horse Week på lördag eftermiddag. Eftersom SeaHorse Week är en del av Finland 100 jubileumsårets programutbud tävlades till dess ära i år första gången i Hangö om Generalens pokal (Kenraalin malja).

 • EIF/Akademi inledde höstsäsongen med en seger

  Sakpa Kouame segerskytt för Ekenäslaget.

  EIF:s akademilag mötte på torsdag kväll (27.7) Malmin Ponnistajat på en gräsplan i Nedre-Malm i Helsingfors. Akademilaget spelar i herrarnas division 3, zon 1.

 • Torsdagen var den livligaste dagen i Sea Horse Week

  Delad seger för Billnäs Jessica Aminoff i Prix de Equsana.

  Solen sken på torsdagen i Hangö, när den livligaste dagen under SeaHorse Week gick av stapeln, med 332 ekipage på banan. Arrangörerna uppskattar att publiken var större än på onsdagen, cirka 900 personer såg tävlingarna.

 • IF Raseborg bästa förening i mångkamp

  Raseborgsjuniorerna kammade hem 14 medaljer i Pargas.

  IF Raseborgs unga idrottare gjorde igen mycket väl ifrån sig då andra delen av distriktsmästerskapen i mångkamp för F/P 9-13 arrangerades i Pargas på tisdagen (25.7).

 • FC HIK B17 obesegrat i våromgången

  Seger mot NUPS trots trögt spel.

  På tisdagskvällen (20.6) mötte FC HIK, som fått ihop 24 poäng och hade sitt avancemang redan klart, NUPS från Nummela som låg nästsist i tabellen på tre poäng.

 • EIF:s juniorlag deltar i Alandia cup

  Fotbollsfest på Åland för 11-åringar.

  En av de mest traditionella turneringarna för 11-åringar spelas just nu på Åland, nämligen Alandia cup.