Hoppa till huvudinnehåll

Storvinst för EIF-damerna över MPS Akatemia

EIF:s Rebecka Mannström sparkar bollen.
Rebecka Mannström gjorde två mål för EIF på fredagen. (Arkivbild). EIF:s Rebecka Mannström sparkar bollen. Bild: Patric Westerlund fotboll,Ekenäs,Ekenäs IF,Västnyland,Raseborg,fotbollsspelare,eif damer

Ekenäs IF:s fotbollsdamer spelade på fredag kväll (11.8) sin första hemmamatch för höstsäsongen i damernas division 4.

Efter att ha inlett serien med en förlust förra veckan var det revanschsugna grönvita damer som stegade in på Centrumplan denna kväll. För motståndet stod MPS/Akatemia, och matchen slutade i en 6-0 seger för hemmalaget.

- Idag höll vi bra i bollen och rullade effektivt från sida till sida.. Genom ett bra passningsspel med få beröringar lyckades vi trötta ut motståndarna och styrde matchen dit vi ville, säger tränaren Marco Werner..

I början av matchen hade MPS några bra lägen efter fasta situationer, men i övrigt var det EIF som dominerade matchen.

- Vi var bollskickligare och vi hade bättre ork. Vi spelade enkelt och effektivt och kom bra runt på kanterna, och kom också till många andra situationer där vi skapade bra lägen.

Rebecka Mannström gjorde första målet

Rebecka Mannström var den som först noterades i målprotokollet, efter ett verkligt snyggt distansskott som sökte sig över en chanslös målvakt och landade vid den bortre stolpen.

Det andra målet kom via ett självmål när motståndaren försökte rensa bort ett inlägg efter att Znar Ismaelsson hade kommit runt på sin kant.

Rebecka Mannström hann sedan ännu göra sitt andra mål för dagen, även det genom ett välplacerat distansskott, innan lagen gick till pausvila.

Efter pausen fortsatte målkalaset. Halvlekens första mål kom efter bra försvarsarbete av Josefine Sundqvist, som passade bollen till Mimmi Björklund som snyggt klackade den vidare till Carmela Gröngvist som kom runt ute på sin kant. Carmela gjorde inga misstag, utan pangade in kvällens fjärde mål.

Tränaren var nöjd

En stund senare var det Mimmis tur att själv göra mål, efter ett fint inlägg av Patricia Raearo. Några minuter före slutet fastställdes slutresultatet genom en riktig finess - Rebecka Mannström chippade in bollen till Ida Adamsson som sökte sig in bakom försvarslinjen och kyligt placerade bollen i mål.

- Jag är jättenöjd med dagens insats, säger Werner. Nyckelordet idag var lagspel - alla skötte sin uppgift mer än väl och jobbade tillsammans och hjälpte varandra. Det är sådan här fotboll vi skall spela.

Nu gäller det att ladda om och stå för en lika bra insats på onsdag (16.8), då FC Fox kommer på besök till Centrumplan - avspark kl. 20.

EIF mot MPS Akatemia: Jenny Sundblom, Felicia Gröning, Jenni Möller, Josefine Sundqvist, Mimmi Björklund, Ida Adamsson, Jill Illman, Ellen Isberg, Rebecka Mannström, Ida Westerlund, Hanna Kultanen, Znar Ismaelsson, Carmela Grönqvist, Patricia Raearo, Janina Broman

Text: Josefin Mannström

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Fyll i formuläret för att delta

Registerbeskrivning

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.

 • EIF:s fotbollsdamer vann över Kasiysi/Hiki

  Slutsiffrorna skrevs 4 - 1.

  EIF:s fobollsdamer inledde juni månad med en bortamatch mot Kasiysi/Hiki. Fredag 1.6 klockan 20.15 var det avspark på Karakallio konstgräsplan. EIF-damerna kopplade grepp om matchen redan från början, och vann slutligen komfortabelt med 4-1.

 • Strålande Ärevarvsrekord av IF Raseborg

  Den insamlade summan till slut landade på 40 137 euro.

  Finlands Friidrottsförbunds motions- och medelinsamlingskampanj Ärevarvet nådde denna vecka Raseborg. "Jubiléet" till ära presterade föreningen ett nytt lysande distriktsrekord, då den insamlade summan till slut landade på 40 137 euro.

 • EIF:s damer tillbaka i vinnande spår

  Det blev en seger i onsdagens match.

  På onsdagen (23.5) spelade EIF:s fotbollsdamer sin sjätte match för denna säsong. Efter en strålande inledning med segrar i de tre första matcherna har de två senaste matcherna slutat poänglösa för de grönvita.

 • EIF/Akademi vann över NuPS

  Matchen spelades 16.5 på Centrumplanen i Ekenäs

  EIF:s akademilag i fotboll spelade på onsdagskvällen (16.5) hemma mot Nummelan Palloseura (NuPS) på Centrumplanen i Ekenäs.

 • Viktig seger för EIF B17 hemma mot EPS

  2-0 vinst och gula kort på Centrumplan på pingstsöndagen.

  Det blev 2-0 vinst och många gula kort på Centrumplan i Ekenäs på pingstsöndagen. Espoon Palloseura stod för motståndet i en verkligen viktig match i B17-pojkarnas division 1.

 • EIF:s damer mötte på tufft motstånd i Borgå

  FCFJ vann med 3-1 i torsdags (17.5).

  Torsdag 17.5 åkte EIF:s fotbollsdamer till Borgå för att möta FCFJ. Tyvärr slutade mötet i andra raka förlusten för de grönvita, då hemmalaget var bättre med 3-1.