Hoppa till huvudinnehåll

Bolts kommentar strax inför stafetten: "Jag gillar inte det här"

Usain Bolt tvingas se medaljerna rymma.
Usain Bolt tvingas se medaljerna rymma. Usain Bolt tvingas se medaljerna rymma. Bild: SEAN DEMPSEY / EPA / All Over Press Usain Bolt

Stafetten där Usain Bolt blev skadad drog ut på tiden. Efteråt skyllde lagkamraten Yohan Blake på VM-arrangörerna. De höll oss för länge, menade Blake.

Usain Bolts karriär fick ett närmast osannolikt slut när han skadade sig på sista sträckan i den korta stafetten. Friidrottslegendaren drabbades av kramp i baksidan av vänster lår och tvingades bryta.

"Jag gillar inte det här"

Yohan Blake menade att orsaken till Bolts skada var att stafetten blev försenad i den svala Londonkvällen.

– Usain blev kall och han sa "jag gillar inte det här", säger Blake.

– Att se sportens hjälte falla på det sättet, som en riktig vän gillade jag det inte alls.

Bad om ursäkt

En rullstol kom fram för att hjälpa Usain Bolt ut från Olympiastadion, men med lagkamraternas assistans kunde han gå ut på egna ben.

– Han bad om ursäkt till oss, men vi sa till honom att det inte fanns någon anledning att göra det. Skador är en del av sporten, säger lagkamraten Julian Forte.

Omar McLeod, som sprang förstasträckan:

– Det bara hände - men Usain Bolts namn kommer alltid leva vidare.

Själv lämnade Bolt VM-arenan utan att ge några kommentarer. Hans meritlista i mästerskap stannade nu på elva VM-guld och åtta OS-guld.

Text: FNB-TT

 • Möt pandamamman Yang Yang och hennes tvillingar!

  De bor i en djurpark i Wien.

  Du som njöt av att titta på de två pandorna Lumis och Pyrys lekar i snön i Etseri zoo på lördagen får pandasällskap också i dag. Följ med till djurparken i Wien där pandamamman Yang Yang och hennes tvillingar Fu Ban och Fu Feng bor!

 • Niskanens besked: Står över lagsprinten

  Satsar allt på femmilen som är huvuddistansen i OS.

  Iivo Niskanen tänker inte försöka försvara sitt OS-guld i lagsprinten. Niskanen meddelade direkt efter stafetten att han avstår den tävlingen för att satsa allt på den avslutande femmilen.

 • 16-åriga Jonas blev inbördeskrigets första offer i Karleby

  Sköts när de vita gick in för att befria staden.

  Ett foto i Facebookgruppen Kokkola-Karleby fångade min uppmärksamhet. En gosse, ännu med barnets runda kinder men med allvar i blicken. Han hette Jonas Jauckens och var 16 år då en ryss sköt honom i huvudet nära Västra parken i Karleby.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport