Hoppa till huvudinnehåll

Dagens tävling: Vilken blir Filip Ingebrigtsens placering på 1500 meter?

Filip Ingebrigtsen, VM 2017.
Filip Ingebrigtsen ger sig själv en applåd över semifinalprestationen. Filip Ingebrigtsen, VM 2017. Bild: Bildbyrån / All Over Press Filip Ingebrigtsen

Norden har ett tydligt medaljhopp under den sista dagen av friidrotts-VM. Gissa hur det går för Norges Filip Ingebrigtsen på 1500 meter och vinn ett pris från London!

Yle Sporten ordnar en daglig tävling för sina läsare under friidrotts-VM. Varje dag utses en vinnare som får hemskickat ett VM-pris från London.

I går var frågan vilket segerresultatet i herrarnas spjutfinal blir. Rätt svar var 89,89, då tysken Johannes Vetter vann tävlingen där Tero Pitkämäki slutade femma.

De allra flesta av nästan 700 som gissade väntade sig ett guldkast på över 90 meter, men två tippare kom en centimeter ifrån. Anders Lerbacka vann utlottningen och får hem ett paket från London. Yle Sporten gratulerar!

Fler nordiska medaljer?

I dag kretsar frågan kring den sista individuella grenen i VM. Frågan lyder: Vilken blir Filip Ingebrigtsens placering på 1500 meter?

Norrmannen ligger åtta i världsstatistiken med sitt årsbästa 3.32,48 och femma bland de tolv idrottare som är framme i VM-final. Den regerande Europamästaren stod för en taktiskt fulländad semifinalinsats, då han behärskat löpte in som trea i sitt heat.

Ifall ni tror att Ingebrigtsen inte fullföljer loppet eller diskvalificeras, svara då just det (DQ, DNF och DNS räknas som samma svar här).

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller närmast. Tävlingstiden går ut på söndag klockan 22.29.

Lycka till!

 • Neuville avbröt tyska VM-rallyt - öppnar för Ogier

  Tre VM-deltävlingar återstår efter Tyskland.

  Etappen var bara 2.87 kilometer lång, men kan i värsta fall ha varit fatal för Thierry Neuvilles titeldrömmar. Den VM-ledande belgaren tvingades avbryta det tyska VM-rallyt på lördagens första specialsträcka.

 • Rädslan är det som skrämmer

  Otryggheten i hemstaden är tung att bära.

  Studentprästen Mia Pusa i Åbo har beredskap att ta emot de studenter som vill prata och få tröst efter knivdåden i Åbo.

 • Ny trend: Seniorbyar för femtioplussare

  Seniorbyar byggs runt om i Finland, en av dem i Sjundeå.

  Allt fler vill njuta av livet redane fter att barnen flugit ut hemifrån och det här har företaget Kuusikkoaho tagit fasta på. De skapar nu seniorbyar runt om i Finland. En stor Virkkulankylä-by ska bland annat byggas i Borgå och en mindre i Sjundeå.

 • Terrorforskare: Inte oväntat att knivdådet utreds som terrordåd

  Skillnaden mellan terrorism och vansinnesdåd.

  Terroristforskare Mats Fridlund vid Aalto-universitetet är inte överraskad av att polisen utreder fredagens knivdåd i Åbo som en terrorattack. Det är i såfall det första islamistiska terrordådet i Finland - men inte det första terrordådet i Finland.

Läs också

 • Polisen utreder Åboattacken som terrordåd – 18-årig marockan misstänkt

  De döda är finländare.

  Centralkriminalpolisen utreder fredagens knivattack i centrala Åbo som ett misstänkt terrordåd. En 18 år gammal marockansk medborgare är huvudmisstänkt. Bland de skadade finns två svenskar och en italienare. Radio Vegas sändningar under dagen koncentrerar sig på det senaste kring terrordådet och Tv-nytt förlänger sändningen 17.25 till 35 minuter.

 • Barnpsykoterapeut: Barn behöver känna att de kan söka skydd hos vuxna

  Man får visa sorg och bekymmer inför barn.

  Det är viktigt att tala med sina barn när våldsdåd inträffar. Man behöver inte vara rädd för att visa sorg och bekymmer inför barnet, men rädsla kan vara bra att behandla skilt. Barnet behöver kunna söka trygghet hos vuxna, säger Mirjam Kalland.

 • Spansk polis: Huvudmisstänkt kanske ännu på fri fot

  Polisen tror nu att en 22-åring körde skåpbilen i Barcelona.

  Spansk polis har nu en ny huvudmisstänkt och tror att mannen som körde skåpbilen i Barcelona fortfarande kan vara på fri fot. Samtidigt tror polisen att männen planerade betydligt mer omfattande attacker och har på lördagen utfört kontrollerade explosioner.

Nyligen publicerat - Sport