Hoppa till huvudinnehåll

Jumbon fick jubla – vann efter drama

JJK firar
JJK har nu vunnit två matcher den här säsongen. JJK firar Bild: Harri Bragge/All Over Press fotboll,John "Julius" Knight,sport

JJK ledde matchen mot PS Kemi då klockan närmade sig 90 minuter. Då kvitterade Rasmus Karjalainen men jumbon JJK fick ändå sista ordet. Etock Gael satte segermålet på stopptid.

JJK fick vänta nio omgångar på att ta säsongens första seger. Till den andra segern blev väntan ännu längre. Hela tretton omgångar tog det innan en ny trepoängare bärgades.

Den kom på hemmaplan mot PS Kemi efter ett riktigt drama i slutminuterna.

Matti Lähitie gjorde 1–0 i den 62:a minuten vilket länge såg ut att bli segermålet. Men i den 89:e minuten kvitterade Rasmus Karjalainen på frispark och JJK:s långa svit utan vinster var nära att bli ännu längre.

Men hemmalaget lät sig inte nedslås och på stopptid satte Etock Gael 2–1. Skottet styrdes av en försvarare och ställde målvakten Oskari Forsman.

Segern var otroligt viktig för JJK i kampen om en plats i ligan nästa säsong. Avståndet till HIFK på kvalplats är fem poäng och tolv poäng upp till PS Kemi på säker mark.

Resultat:

JJK – PS Kemi 2–1

 • Onödiga svanlarm duggar tätt då isarna lägger sig

  De flesta vilande svanarna mår bra, hälsar räddningsverket.

  Isen har lagt sig på många håll i Åboland under helgen. Med isen ankomst börjar också anmälningar om fastfrusna svanar ramla in hos räddningsverket, ofta i onödan.

 • Dicken slog Ekenäs IF i B-pojkarnas seriematch i handboll

  EIF saknade spelare i matchen som spelades i Britashallen.

  Ekenäs IF:s B-pojkar i handboll åkte till Britas bollhall i Helsingfors tidigt på söndag morgon. Inte heller till denna match var hela manskapet på fötter, på morgonen insjuknade dessutom en spelare i hög feber.

 • Narkostandvården vid Malmska sjukhuset upphörde vid årsskiftet

  Privat narkostandvård kan däremot fortsätta tillsvidare.

  All offentlig narkostandvård i Österbotten måste efter årsskiftet ske vid centralsjukhuset i Vasa. Malmska sjukhuset i Jakobstad var tvunget att lägga ner den här verksamheten men inom den privata sektorn är narkostandvård tillsvidare tillåten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport