Hoppa till huvudinnehåll

Lukaku levererade direkt – gjorde två mål i debuten

Romelu Lukaku i Uniteds tröja
Romelu Lukaku gjorde mål direkt för United. Romelu Lukaku i Uniteds tröja Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press fotboll,Romelu Lukaku,Lukaku,sport

Romelu Lukaku behövde bara 33 minuter på sig för att göra sitt första ligamål för Manchester United. Det här var tredje gången han nätade direkt i ligadebuten för en klubb.

Romelu Lukaku köptes till Manchester United med en enda uppgift. Att göra mål. I ligadebuten på hemmaplan mot West Ham satte han två strutar.

– Det var en drömdebut men det viktigaste var segern idag. Laget gjorde ett riktigt bra jobb så det känns lovande, sa Lukaku till Sky Sports efter matchen.

I den 33:e minuten kontrade United och Marcus Rashford stod för en briljant passning till Lukaku som satte 1–0 via stolpen.

Det här var tredje gången som Lukaku gjorde mål debuten för en klubb. Tidigare har han gjort mål i sin första match för både West Bromwich och Everton.

I början av den andra halvleken var Lukaku framme igen. Anfallaren fick massor med utrymme i straffområdet och kunde lätt nicka in Henrich Mchitarjans frispark.

Manchester United vann till slut matchen med 4–0. Anthony Martial och Paul Pogba gjorde varsitt mål i slutminuterna.

Resultat:

Newcastle – Tottenham 0–2

Manchester United – West Ham 4–0

Läs också