Hoppa till huvudinnehåll

Sista lyftet avgjorde – Smulter vann EM-guld

Freddi Smulter europamästare i klassisk bänkpress högst på prispallen.
Högt på pallen, Tjuren från Malax. Freddi Smulter europamästare i klassisk bänkpress högst på prispallen. Bild: Privat Fredrik Smulter,Bänkpress

Efter två misslyckade lyft lyckades Fredrik Smulter samla sig och klara 270 kg i sitt sista försök i EM i klassisk bänkpress. Det resultatet gav också EM-guld.

Fredrik Smulter var ute efter guld och världsrekord då EM i klassisk bänkpress avslutades i Övertorneå idag. Han lyckades knipa guldet men något världsrekord blev det inte.

Smulter hade inledningsvis en svår tävling. Han gick in på 270 kg men den vikten orsakade honom stora problem. I sitt första försök missade han och i det andra avbröt han.

Till det sista försöket lyckades han samla sig och klarade den vikten. Det gjorde också att han gick upp i ledning i tävlingen.

Efter att österrikaren Christian Wackernell misslyckats med sitt sista försök på 285 kg samlades domarna för att diskutera Smulters sista lyft. Först beslutade man sig för att han skulle få ett extra försök på 270 kg men sen godkändes lyftet.

Christian Wackernell klarade också 270 kg men fick nöja sig med en silvermedalj. Bronset gick till Ove Lehto som klarade 257,5 kg vilket är nytt världsrekord i veteranklassen.

Resultat:

1. Fredrik Smulter FIN 270 kg
2. Christian Wackernell AUT 270 kg
3. Ove Lehto FIN 257,5 kg
4. Jan Lundberg SWE 240 kg
5. Bela Csullog HUN 212,5 kg
6. Matt Brignall GBR 205 kg

  • Tio skäl att sova tillräckligt

    Prioritera sömn - det är livsviktigt.

    Känner du dig trött? Slut? Totalt utmattad? Trötthet är det första tecknet på dålig eller otillräcklig sömn. Här är tio orsaker att prioritera sömn - det är inte bara tillåtet, utan direkt önskvärt.

  • Allvarlig olycka på riksväg 8

    Flera skadade i olycka i Nykarleby.

    En olycka har inträffat på riksväg åtta i Nykarleby. Enligt uppgifter från polisen handlar det om en allvarlig olycka med flera skadade.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport