Hoppa till huvudinnehåll

Malena Ernman vill sjunga ABBA på Allsång på Skansen

Malena Ernman
Malena Ernman uppträder på Allsång på Skansen den 15 augusti. Malena Ernman Bild: Yle/ Sofie Gammals Allsång på Skansen,Malena Ernman

Operasångaren Malena Ernman uppträder på Allsång på Skansen den 15 augusti, säsongens sista program.

Det är inte första gången Malena står på Allsång på Skansen-scenen. Hon har varit med länge.

- Folk börjar bli trötta på mig. “Nej inte hon igen” tänker de väl, säger Malena och skrattar. Jag tror det är åttonde gången jag är med i år.

Första gången Malena stod på Allsång på Skansen-scenen gick hon fortfarande i skolan, på musikhögskolan. På den tiden var det Lasse Berghagen som var programledare.

Kommer du att sjunga någonting i operaväg?

- Det får vi hoppas att jag inte gör, säger hon och skrattar. Nej men jag kommer att sjunga med Helen Sjöholm, som jag tycker är den bästa sångerskan i världen. Då säger man inte nej. Vi ska framföra en sång som är skriven för oss av Fredrik Kempe.

Helen Sjöholm
Malena uppträder tillsammans med Helen Sjöholm på Allsång på Skansen. Helen Sjöholm Bild: Carl Hjälte Helen Sjöholm,nöjesfredag

Malena och Fredrik har jobbat med varandra tidigare. Bland annat när hon deltog i melodifestivalen år 2009.

- Vi känner varandra bra. Han är en klassisk nörd från början och det är jag också, säger Malena och skrattar.

Jag älskar er och jag tycker att ni pratar vackrast i hela världen. Så kom hit och lär svenskarna era seder.― Malena Ernman till den finländska publiken

Hur ser annars planerna ut för sommaren?

- Helen och jag uppträder i Dalhalla på tre konserter. Det är tre utsålda konserter och Helen är min gäst. Sedan händer där lite andra spännande saker som jag inte får prata om, töntigt nog.

- Ni måste komma! säger Malena till den finländska publiken. Sverige är bäst och i Finland kommer det att regna. Stanna inte där!

Har du någon favoritallsång?

- Jag skickar in mina favoriter varje år men jag får aldrig sjunga dem. Jag vill sjunga ABBA. Jag vill sjunga Mamma Mia.

Har du en hälsning till Finland?

- Jag älskar er och jag tycker att ni pratar vackrast i hela världen. Så kom hit och lär svenskarna era seder.

Malena Ernman intervjuades av Lilian Brunell.

Allsång på Skansen sänds i Yle TV 1 och på Arenan

Allsång på Skansen sänds direkt i Yle TV1 och på Arenan varje tisdag i åtta veckors tid kl. 21.00 med start tisdag 27.6.2017. Sändningen refereras på finska av Hanna Pakarinen. Vill du se på programmet utan finskt referat bör du välja svenska som sändningsspråk.

Övriga gäster i säsongens sista program är Danny Saucedo, Jill Johnson, Anki Albertsson, Linda Olsson, Mercedesz Csampai, Pablo Cepeda, Sussie Eriksson m.fl.

Läs också