Hoppa till huvudinnehåll

Viria gjorde vinst på knappt 1,6 miljoner

Viria-Elisa skylt.
Viria-Elisa skylt. Bild: Yle/Janne Toivonen. Elisa,viria

Halvårsrapporten visar att Viria gjorde en rörelsevinst på nästan 1,6 miljoner euro utan goodwillavskrivningar. Lönsamheten blir bättre, spår Virias vd Mika Vihervuori.

Virias omsättning det första halvåret 2017 var knappt 37,4 miljoner euro. Siffrorna går inte att jämföra med tidigare år efter att Elisa köpte kärnverksamheten.

Under det första halvåret har Viria gjort flera företagsaffärer och i ett pressmeddelande skriver Virias vd Mika Vihervuori att bolaget satsar på tre kärnområden. De är säkerhetslösningar, företagsnät samt informationshantering.

Stort inom säkerhet

Genom Viria Securi och Tansec har Viria blivit ett av landets största företag med säkerhetslösningar. På det här området har Viria expanderat till 19 orter.

Mera långväga hittar man rikssvenska Sappa som växt genom köpet av Hastemans Förvaltnings ab vilket gav ytterligare 5 000 hushåll anslutna till kabel-TV och bredband.

Sappa har cirka 400 000 kunder och hemort för dotterbolaget är Göteborg. Sappa gar med vinst, säger Vihervuori.

Lika nöjd är Vihervuori inte med Securis resultat. Securi har expanderat men resultatet borde vara bättre, säger Vihervuori.

Omsättningen under det första halvåret var 37,4 miljoner euro. Omsättningen kommer att öka i fortsättningen och lönsamheten blir bättre jämfört med fjolåret, spår Vihervuori.

Vihervuori är något osäker på storleken på Virias kassa, men det torde röra sig om 20 till 30 miljoner euro efter att Elisa köpte upp
telefoniverksamheten.

- Nu försöker vi få orkestern samspelt, säger Vihervuori om de tre affärsområdena i Viria.