Hoppa till huvudinnehåll

Live just nu: Skyhöga insatser då Liverpool CL-kvalar utan Coutinho

Liverpool möter Hoffenheim i Champions League-kvalet i kväll. Liverpool vill visa trilskande Philippe Coutinho att klubben hör hemma i toppturneringen.

För Liverpools del står mer än en plats i turneringen på spel. Ett kvalmisslyckande vore ett dråpslag för klubbens rykte och skulle antagligen ha konsekvenser på transfermarknaden.

Inför Premier League-starten chockade Liverpools stora stjärna Philippe Coutinho klubben genom att lämna in en begäran om att bli såld till Barcelona.

Den spanska klubben är på jakt efter Coutinhho, som inte reser till Tyskland för kvalmötet. Coutinho uppges lida av en ryggskada.

– Ingenting har förändrats de senaste dagarna. Coutinho är inte tillgänglig för tillfället och det är ett bakslag, sade Liverpools tränare Jürgen Klopp till pressen i går.

Liverpools rykte i vågskålen

Liverpool, som slutade fyra i Premier League i våras, går in som stor förhandsfavorit. Trots att mittfältaren Adam Lallana och anfallaren Daniel Sturridge saknas håller Liverpools trupp rejält högre klass än Hoffenheims.

Hoffenheim slutade fyra i Bundesliga i år, men har tappat nyckelspelare som mittbacken Niklas Süle och mittfältaren Sebastian Rudy under sommaren.

– Vi har väntat länge på den här matchen. Vi vet att vi möter en tuff och högklassig motståndare, säger Klopp.

Hoffenheim redo för utmaningen

Julian Nagelsmanns Hoffenheim har allt att vinna, medan Liverpool har allt att förlora. En plats i Champions League är värt tiotals miljoner euro – och ökar också på en klubbs attraktionsvärde på transfermarknaden.

– Media menar att Liverpool är den tuffast möjliga motståndaren, men jag väntar med iver på matchen, säger Nagelsmann.

Liverpool inledde Premier League-säsongen med att spela 3–3 borta mot Watford. Bundesligasäsongen inleds på veckoslutet.

Sändningen börjar klockan 21.30 på TV2 och Arenan och refereras bara på finska. Returmötet spelas i Liverpool nästa vecka.

Läs också