Hoppa till huvudinnehåll

NHL ser ut att återvända till Finland nästa säsong: ”Det vore fantastiskt”

Patrik Laine skjuter, januari 2017.
NHL-intresset är stort i Finland. Patrik Laine hör till de största stjärnorna. Patrik Laine skjuter, januari 2017. Bild: All Over Press NHL,Winnipeg Jets,Patrik Laine

NHL förväntar sig att det spelas grundseriematcher i Finland nästa år, skriver webbplatsen The Athletic. ”Det vore fantastiskt”, säger Columubus general manager Jarmo Kekäläinen.

NHL-matcher i Finland ser ut att bli verklighet inom en nära framtid.

Världens bästa hockeyliga återvänder till Norden redan i höst. Ett dubbelmöte mellan Colorado Avalanche och Ottawa Senators är inplanerat i Stockholm i november.

Säsongen 2018–2019 står Finland högst antagligen på tur, skriver journalisten Aaron Portzline på The Athletic.

I artikeln bekräftar NHL:s viceordförande Bill Daly planerna, men säger att spelorten i Finland fortfarande är ett frågetecken.

Kekäläinen är gärna med

Att just Ottawa och Colorado möts i Stockholm är ingen slump: Erik Karlsson är lagkapten i Ottawa och Gabriel Landeskog har ett ”C” på bröstet i Colorado.

Det vore med andra ord logiskt att välja NHL-lag med finländsk anknytning till eventuella matcher i Finland. The Athletic lyfter fram Columbus Blue Jacket som en potentiell kandidat.

I dagsläget spelar Markus Hännikäinen, Markus Nutivaara och Joonas Korpisalo i Columbus. Klubbens general manager heter Jarmo Kekäläinen och han är mycket intresserad av upplägget.

Jarmo Kekäläinen inför landslagsturneringen World Cup.
Jarmo Kekäläinen håller i trådarna i Columbus. Jarmo Kekäläinen inför landslagsturneringen World Cup. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Jarmo Kekäläinen

– Om det finns en chans för oss att vara en del av det vore det fantastiskt. Vi är eld och lågor, säger Kekäläinen, som också tror att matcher i Finland blir av.

Det spelades senast NHL-matcher i Finland för sex år sedan. Då möttes Buffalo och Anaheim i Helsingfors.

Förutom i Sverige spelas det också NHL-matcher i Kina följande säsong.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport