Hoppa till huvudinnehåll

Sju arbetsrum ur bruk efter vattenskada vid Kungsvägens arbetshälsa

Teknikbågen 1a i Borgå.
Kungsvägens arbetshälsa finns vid adressen Teknikbågen 1a i Kungsporten. Teknikbågen 1a i Borgå. Bild: Yle / Hanna Othman stadsveterinär i borgå

Kungsvägens arbetshälsa i Borgå får klara sig med sju färre arbetsrum än tidigare. Veckoslutets storm orsakade vattenskador i lokalerna, som nu har torkats upp.

- Vi har klarat situationen bra, men förstås har det varit tungt för personalen att arbeta när det har varit mycket buller och vi inte har kunnat använda alla rum, säger Carita Schröder, verkställande direktör vid arbetshälsan.

Under onsdagen har man fått igång reparationen av taket och enligt Schröder ser det ut som om man får taket i skick ganska snabbt.

- En del av taket blåste bort i samband med stormen, konstaterar Börje Boström, lokalitetsdirektör i Borgå.

Kunderna har tagits emot som normalt

Fastigheten ägs av försäkringsbolaget Veritas och Borgå stad hyr in sig i lokalerna.

- Totalt handlar det om en fjärdedel av lokalerna som inte kan användas. Förutom de sju arbetsrummen är ett kafferum ur bruk. Dessutom kan man inte använda grupprummet, som använts för möten, berättar Schröder.

Läkare kollar blodtryck
Illustrerande arkivbild. Läkare kollar blodtryck Bild: YLE/Jessica Edén blodtrycksmätning

Hon säger ändå att man har så stora lokaler att det har gått att jobba trots skadorna. Arbetshälsan har kunnat ta emot kunder som normalt.

- Kunderna har fått service och de har varit flexibla. Vi har bra stämning och kämpar på, men ifall det blir renovering vet vi inte om vi kan vara här, eller vad som ska hända.

På torsdag blir det ett möte om situationen i huset, då sakkunniga ska gå igenom lokalerna och titta hur allt har torkat upp, säger Schröder.

Var fortsätter verksamheten framöver?

Lokalitetsdirektör Börje Boström konstaterar att Veritas som ägare får ta ställning till om det behövs ytterligare åtgärder i byggnaden.

- Jag tror att verksamheten kan fortsätta i huset och i de drabbade lokalerna bara de torkat upp, säger han.

Teknikbågen 1a i Borgå.
Undantagsvis ska kunderna in från den här sidan av huset. Teknikbågen 1a i Borgå. Bild: Yle / Hanna Othman borgå stad

Tillsvidare kan kunderna inte gå in genom arbetshälsans huvudingång, utan passagen sker via den så kallade personaldörren. Den finns på baksidan av byggnaden, vid veterinären.

Telefontrafiken fungerar normalt. Personalen fortsätter att göra sitt bästa, konstaterar Schröder.

- Lite överraskande är det att huset, som bara är cirka åtta till nio år gammalt, råkade ut för sådana här skador. Just nu klarar vi oss här, men om det blir för mycket buller och damm framöver vet vi inte om vi kan arbeta här, säger hon.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland