Hoppa till huvudinnehåll

Lättare handskar ska ge enkel resa: "Han håller inte mer än två ronder"

Floyd Mayweather Jr och Conor McGregor möts 26 augusti.
Floyd Mayweather Jr och Conor McGregor möts 26 augusti. Floyd Mayweather Jr och Conor McGregor möts 26 augusti. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Conor McGregor,Floyd Mayweather

Med ett beslut om lättare handskar i ryggen utstrålar MMA-stjärnan Conor McGregor självförtroende inför den uppmärksammade boxningsmatchen mot Floyd Mayweather. "Med de lättare handskarna kommer han inte att ta sig längre än två ronder" säger McGregor enligt BBC.

MMA-fightern, irländaren Conor McGregor och den amerikanske boxaren Floyd Mayweather Jr kommer att gå upp i ringen den 26 augusti i mycket omskriven och omdiskuterade match.

Ett led i uppladdningen inför matchen var ett beslut av Nevadas idrottskommision NAC, som slår fast att matchen kommer att gå med lättare handskar än vad som är brukligt.

– Med de lättare handskarna är jag övertygad att han inte kommer att ta sig längre än till andra ronden, säger McGregor enligt BBC.

– Jag är redo att kriga i fulla tolv ronder men jag är också redo att ta ut honom i den andra. Det finns ingen chans att jag skulle komma oförberedd till den här matchen.

Skip Instagram post

För Mayweather har beslutet i praktiken ingen betydelse. På grund av sin vikt har så gott som alla hans segerrika matcher genomförts med de lättare handskarna. Enligt BBC är McGregors normala handskar i MMA hälften lättare och saknar fingrar.

Skillnaden mellan 8 oz och 10 oz handskar är i gram mätt är ungefär 57 gram.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport