Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs IF:s fotbollsdamer vann över FC FOX

kvinna spelar fotboll
Josefin Sundqvist (arkivbild) kvinna spelar fotboll Bild: Patric Westerlund Ekenäs IF,fotboll,Ekenäs,Raseborg,Västnyland,mitt yle - idrott i västnyland

Det var fotboll på centrumplan i onsdags (16.8) igen då Ekenäs IF:s damlag tog sig an FC FOX i damernas division 4.

Man lät sig inte luras av rävarna utan bärgade till slut segern med siffrorna 5-1 (0-0). Huvudtränaren Marco Werner var väldigt nöjd efteråt.

Större chans att stiga

EIF:s strävan att nå en division högre fick igår igen lite större chanser då damerna vann hemma mot FC FOX från Helsingfors med 5-1 (0-0). Det var dock ingen enkel seger, utan damerna hamnade slita för den i alla 80 minuter av matchen.

- FC FOX var ett rutinerat och välorganiserat gäng. Vi hade i första halvlek tre grova missar som kunde ha slutat illa för vår del men nu klarade vi oss undan baklängesmål, sade huvudtränaren Marco Werner om första halvleken.

Hände efter första halvlek

Efter en mållös första halvlek började det hända, då gästerna gick upp i en 0-1 ledning, sedan var det EIF:s tur att rulla in bollar i FC FOX:s mål.

- En stund efter deras ledningsmål kunde vi kvittera genom Josefine Sundqvist som drämde av ett fint distansskott. Efter kvitteringsmålet tror jag vi fick en extra kick och spelet började löpa bättre och bättre. Då kom också de behövliga målen ett efter ett och till slut tog vi en ganska komfortabel seger. Orsaken till segern var att damerna fortsatte spela sitt eget spel i 80 minuter fast vi låg under med 0-1, sade Marco Werner.

Fint stöd på hemmaplan

De övriga målskyttarna i matchen var Ida Adamsson (2), Rebecka Mannström och Emilia Werner. En sak som kommer att göra det lättare i fortsättningen är att de flesta skadade börjar vara tillbaka nu och truppen ser bra ut.

- Vill rikta ett stort tack från laget och lagledningen till alla som var och tittade och hejade på oss igår. Det ger otroligt mycket åt damerna när de har ett så bra stöd på hemmaplan, sade Marco Werner som var väldigt stolt och nöjd med sina adepter igår.

I matchen spelade:
Mannström Rebecka, Björklund Mimmi, Grönqvist Carmela, Westerlund Ida, Illman Jill, Sundblom Jenny, Adamsson Ida, Broman Janina, Isberg Ellen, Westerdahl Emma (Kapt), Werner Emilia, Gröning Felicia, Ismaelsson Znar, Sundqvist Josefine, Kultanen Hanna, Lindholm Frida, Möller Jenni

Text: Matias Wikholm

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.