Hoppa till huvudinnehåll

Ändringar i TV-nytt och Radio Vega med anledning av knivdådet i Åbo

Yle Nyheter, logotyp
Yle Nyheter, logotyp logotyper,yle nyheter

TV-nytt sänder extra långa nyhetssändningar och Radio Vega sänder kontinuerligt under dagen med anledning av det misstänkta terrordådet i Åbo.

Radio Vegas sändningar koncentrerar sig under lördagen helt på det senaste kring dådet. Åtminstone Fokus på Per Gessle klockan 13.03 och Sommar i P1: Tarja Halonen klockan 14.03 uteblir. Tarja Halonen-programmet sänds senare under lördagen klockan 22.15.

TV-nytt har förlängt sina två sändningar i Yle Fem. Den första sändningen startar klockan 17.25 och blir 35 minuter lång. Programmet Blågula drömmar som skulle ha sänts klockan 17.25 utgår.

Också sändningen klockan 19.30 är förlängd och pågår till klockan 20. Det innebär att det inte sänds något Sportnytt i dag.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Inrikes