Hoppa till huvudinnehåll

Lördagen i bilder: Blommor, ljus och sorg på Salutorget i Åbo

En rosavit ros i görgrunden framför ett hav av ljus och blommor som sörjande människor har placerat på Salutorget i Åbo.
Blommor och ljus på Salutorget i Åbo. En rosavit ros i görgrunden framför ett hav av ljus och blommor som sörjande människor har placerat på Salutorget i Åbo. Bild: Lehtikuva Åbo,Salutorget (Åbo)

Flera människor har under dagen lämnat blommor och ljus på Salutorget i Åbo för att hedra offren i fredagens knivdåd.

Offren i knivattacken i Åbo hedras i hela Finland med en tyst minut på söndagen 20.8 klockan 10. Beslutet om den tysta minuten fattades av regeringen på lördagen.


Biblioteksbron vid Aura å lystes upp med blå och vit färg under lördagskvällen för att hedra offren i fredagens attack.
Biblioteksbron vid Aura å lystes upp med blå och vit färg under lördagskvällen för att hedra offren i fredagens attack. Biblioteksbron vid Aura å lystes upp med blå och vit färg under lördagskvällen för att hedra offren i fredagens attack. Bild: Lehtikuva Åbo,Aura å,biblioteksbron

Röda korsets medarbetare på Salutorget i Åbo erbjöd samtalshjälp.
Röda korsets medarbetare på Salutorget i Åbo erbjöd samtalshjälp. Röda korsets medarbetare på Salutorget i Åbo erbjöd samtalshjälp. Bild: Lehtikuva Åbo,Salutorget (Åbo),Röda Korset

En finländsk flagga vajar på halvstång nära Salutroget i Åbo på lördagen den 19 augusti 2017.
En finländsk flagga vajar på halvstång nära Salutroget i Åbo på lördagen den 19 augusti 2017. En finländsk flagga vajar på halvstång nära Salutroget i Åbo på lördagen den 19 augusti 2017. Bild: EPA/MARKKU OJALA Åbo,Salutorget (Åbo)

Läs mera:

Ljushavet växer i Åbo

En strid ström av mänskor har under dagens lopp lämnat blommor och ljus vid den plats i hörnet av Auragatan och Universitetsgatan i Åbo där en person knivhöggs till döds på fredagen.