Hoppa till huvudinnehåll

Problemen fortsatte för Latvala – Hänninen bästa finländare i Tyskland

Jari-Matti Latvala kör i Tyskland
Jari-Matti Latvala ligger på sjunde plats inför den avslutande dagen. Jari-Matti Latvala kör i Tyskland Bild: EPA/REPORTER IMAGES rally,Jari-Matti Latvala,Latvala,sport

Punktering och problem med handbromsen. Jari-Matti Latvala hade ingen lätt dag i det tyska VM-rallyt. Ott Tänak leder rallyt inför avslutningen på söndag.

Jari-Matti Latvala ligger på sjunde plats inför den sista dagens fyra specialsträckor. Latvala som hade motorproblem på fredagen råkade också ut för bekymmer idag.

På den tolfte specialsträckan fick han problem med handbromsen och på den femtonde fick han punktering.

– Det är svårt att köra de här sträckorna utan handbroms, sa Latvala efter den tolfte specialsträckan i WRC:s rallyradio.

Hänninen femma inför avslutningen

Två placeringar före Latvlala ligger Juho Hänninen som är bästa finländare i tävlingen. Trots en bra insats är det långt upp till prispallen.

Hänninen ligger en minut och 52 sekunder efter ledande Ott Tänak och drygt en och en halv minut efter trean Sebastien Ogier.

Tänak går mot sin andra seger i karriären. Han leder med 21,4 sekunder före Andreas Mikkelsen.

– Det har varit en bra dag, jag har inte gjort något misstag som de andra har gjort. Allt ser bra ut och jag är inte orolig, sa Tänak efter dagens sista specialsträcka.

Resultat 17/21:

1. Ott Tänak Ford 2.31.32,2
2. Andreas Mikkelsen Citroen +21,4
3. Sebastien Ogier Ford +29,6
4. Elfyn Evans Ford +1.48,3
5. Juho Hänninen Toyota +1.52,5
6. Craig Breen Citroen +2.06,7
7. Jari-Matti Latvala Toyota +4.04,9
8. Hayden Paddon Hyundai +4.31,3

Läs också

Nyligen publicerat - Sport