Hoppa till huvudinnehåll

Spansk polis bekräftar: Den huvudmisstänkte i terrorattackerna har dött

Ett blomhav vid Font de Canaletas i Barcelona, till minnet av offren i terrorattacken den 17.8.2017.
Ett blomhav vid Font de Canaletas i Barcelona, till minnet av offren i terrorattacken den 17.8.2017. Bild: EPA/QUIQUE GARCIA Barcelona,terrorattacker

I Spanien har polisen bekräftat att den huvudmisstänkte i terrordåden i Barcelona och Cambrils har dött.

Redan tidigare rapporterade tidningen El País med hänvisning till anonyma poliskällor att mannen som körde skåpbilen i Barcelona skulle vara en av de fem misstänkta terrorister som sköts till döds i Cambrils.

Katalonsk polis bekräftade uppgiften sent på fredagskvällen till den lokala kanalen TV3. Det är frågan om den 17- eller 18-årige yngling som misstänks vara föraren till den skåpbil som körde på människor på La Rambla i Barcelona.

Polisen har bekräftat identiteten på ytterligare två misstänkta som dödades i Cambrils.

På sitt Twitterkonto berättar polisen att de fem misstänkta som dödades i Cambrils har identifierats. Fyra personer är gripna och ytterligare tre misstänkta har identifierats.

Hoppa över Twitterpostning

Polisen letar ännu efter en misstänkt.

Allt som allt 14 personer omkom och närmare 130 personer skadades, enligt räddningsmyndigheter.

13 av dödsoffren omkom i Barcelona, och 120 skadades, då en skåpbil på torsdagskvällen körde på människor på gågatan La Rambla. Bilens förare flydde från platsen till fots.

Ungefär åtta timmar senare körde en personbil på fotgängare i Cambrils 120 kilometer söder om Barcelona. Sex civila och en polis skadades. En av de civila avled senare till följd av sina skador.

Polisen sköt ihjäl fem misstänkta i Cambrils.

Källa: AFP

Läs mera:

Tända ljus vid attentatsplatsen på La Rambla i Barcelona.

Källa: Åtta personer planerade attacken i Barcelona - gärningsmannen fortfarande oidentifierad

Spanska myndigheter misstänker att en cell på åtta personer planerade attacken på gågatan La Rambla, uppger en källa inom rättsväsendet. Man misstänker också att personerna hade för avsikt att använda behållare med butangas i attacken.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes