Hoppa till huvudinnehåll

Sparkad Bannon fortsätter "kriga för Trump" - återvänder till Breitbart

Steve Bannon.
Steve Bannon. Bild: All Over Press/Clemens Bilan Steve Bannon

Steve Bannon tänker fortsätta sitt arbete för USA:s president Donald Trump utanför Vita huset.

USA:s president Donald Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon har uttalat sig för första gången sedan han lämnade Vita huset.

Vita husets informatör meddelade under fredagen att Bannon haft sin sista arbetsdag i Vita huset. Bannon och kanslichef John Kelly ska ha kommit överens det här tillsammans.

Den 63-årige Bannon lovar att fortsätta med sin populistiska linje utanför Vita huset.

- Jag vill klargöra att jag lämnar Vita huset och går till krig för Trump och mot hans motståndare på Capitol Hill, i medierna och i den amerikanska affärsvärlden, sade Bannon i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg.

Återvänder till Breitbart

Den populistiska extremnationalistiska tidskriften Breitbart har bekräftat att Bannon återvänder till sin roll som ordförande i Breitbarts styrelse.

Han ska ha lett ett redaktionsmöte på Breitbart redan under fredag eftermiddag.

- Breitbart gynnas av en ordförande som känner Trumps agenda så pass väl som Bannon, sade Breitbarts chefredaktör Alex Marlow till nyhetsbyrån AFP.

Källor: AFP, Reuters

Läs mera:

Mannen bakom Trump - eller den egentliga presidenten?

Donald Trump omges i Vita huset av bland annat chefsstrategen Steve Bannon. Bannon har tidigare beskrivit sig som “Leninist” och har sagt sig ha för avsikt att förgöra etablissemanget. Han väckte också uppseende med sitt uttalande om att "medierna är oppositionen" som "borde hålla käft".