Hoppa till huvudinnehåll

Pinsam fadäs i cykellopp – bron öppnade sig strax inför spurtuppgörelsen

Lotta Lepistö, proffscyklist.
Lotta Lepistö ligger på nionde plats i Ladies Tour of Norway. Lotta Lepistö, proffscyklist. Bild: SPU Lotta Lepistö,cykling

Fyra damer var loss från tätklungan då bara 7,4 kilometer återstod av den andra etappen av cykelloppet Tour de Norway. Då inträffade det ofattbara – en bro öppnade sig och cyklisterna fick snopet vänta på sin tur.

Tätkvartetten hade vid det skedet en ledning på nästan 30 sekunder. Men den ledningen försvann i ett huj då en bro öppnade sig för att låta en segelbåt passera.
Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

De fyra cyklisterna som kämpade om segern var Katarzyna Pawlowska, Mieke Kröger, Leah Kirchmann och Rosella Ratto. Efter den genanta missen var kvartetten chanslös och segern gick i stället till Chloe Hosking efter en masspurt.

Lotta Lepistö deltar i etapploppet och hon kom i mål som femma.

Efter tävlingen gav arrangörerna för Ladies Tour of Norway en förklaring till det skedda.

”Bron fjärrstyrs från ett kontor i Oslo och båtarna ringer till kontoret för att öppna den. På grund av loppet var bron stängd till klockan 18.00.

Dagens etapp var långsammare än väntat på grund av hårda vindar. Cyklisterna kom fram till bron 15 sekunder efter 18.00.

Personen som skötte bron i Oslo var ny på jobbet och hade inte fått information om att tävlingen pågick.”

Ladies Tour of Norway avslutas i dag. Lotta Lepistö är nia i sammandraget. Hon är 21 sekunder bakom ledande Marianne Vos från Nederländerna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport