Hoppa till huvudinnehåll

Skademardrömmen ett faktum - trippelsmäll för Myran i förlust mot TiPS

IK Myrans anfallare Allie Stephenson.
IK Myrans anfallare Allie Stephensons knä fick sig en smäll i helgen. IK Myrans anfallare Allie Stephenson. Bild: Yle/Antti Koivukangas fotboll,chelsy swackhamer

Inte nog med att IK Myran förlorade toppmötet mot TiPS på lördagen i Nedervetil, i värsta fall får laget klara sig utan sina två bästa målskyttar under resten av säsongen i damernas division ett.

Inför lördagens hemmamatch mot TiPS var det delad ledning i tabellen och optimism som gällde, när Yle Sporten besökte lagets träningar.

På söndagsförmiddagen är tränaren Magnus Slotte en fundersam man.

– Jag har sett mycket genom åren, men frågan är om inte lördagen var min sämsta dag inom fotboll, kommenterar Slotte till Yle Sporten.

Själva matchen förlorade IK Myran med 0-1 och tappade lite, men inte avgörande, terräng i kampen om de två främsta placeringarna i damernas division ett.

Lagets två bästa målskyttar ur spel

I första halvlek fick lagets bästa målskytt, amerikanskan Allie Stephenson utgå med en knäskada. Stephenson hade fram till lördagen gjort 17 mål i serien för Myran.

– Vi vet mera om Allies läge efter magnetröntgen som hon skall genomgå imorgon, berättar Slotte.

Efter matchen uppdagades en betydligt med definitiv skada på lagets nästbästa målskytt Tanja Ali-Marttila, god för nio mål i serien.

Tanja Ali-Mattila spelar för IK Myran.
Tanja Ali-Marttila längst till vänster i bild. Tanja Ali-Mattila spelar för IK Myran. Bild: Yle/Antti Koivukangas ik myran

– Smällen kom någon gång i början av andra halvlek men hon spelade matchen till slut och efteråt var hela högra handen som en boll. Hon är borta resten av säsongen med brutet ben i handen.

Myrans nästa match spelas lördagen den 26 augusti hemma mot RoPS.

– Vi har styrelsemöte på onsdagen när vi också vet mer om Allies knä. Det internationella transferfönstret är stängt så det begränsar en del vad vi kan göra, säger Slotte om eventuella förstärkningar och värvningar.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport