Hoppa till huvudinnehåll

Åbobon Nina Kivinen får Finlands Ekonomers lärarpris

Universitetslärare Nina Kivinen vid Åbo Akademi.
Universitetslärare Nina Kivinen vid Åbo Akademi. Bild: YLE/Marie Söderman nina kivinen

Finlands Ekonomers traditionella Undervisningspris gick i år till Nina Finlands Ekonomers traditionella Undervisningspris gick i år till Nina Kivinen, universitetslärare och forskare i organisation och ledning vid Åbo Akademi.

Föreningen för ekonomistuderande vid Åbo Akademi, Merkantila Klubben rf, föreslog att priset skulle gå till Kivinen.

- I bedömningen granskade vi en bra lärarroll med mycket mångsidiga kriterier, berättar juryns ordförande Jussi Nieminen.

- Det som avgjorde valet var att denna lärare är studerandeinriktad, använder mångsidiga undervisningsmetoder, kombinerar undervisning och forskning samt ständigt även lär sig nytt, är aktiv och utvecklar sin undervisning, tillägger Nieminen.

- Juryn värdesatte högt Nina Kivinens samarbete med olika aktörer. Hennes mångsidiga undervisningsmetoder och särskilt hennes motivation att utvecklas som lärare gjorde ett intryck på juryn, säger studenten Niko Pankka som var medlem i juryn.

Åbo Akademis första Undervisningspris

- Det är självfallet fantastiskt att få priset, säger Nina Kivinen.

- Det passar dessutom bra att få priset och kunna analysera den egna undervisningen i större utsträckning nu, då jag nästa år är forskningsledig och deltar i ett projekt vid Finlands Akademi, tillägger Kivinen.

Kivinen är också glad över att Åbo Akademi fick sitt första Undervisningspris.

Genom att belöna Årets lärare vill Finlands Ekonomer lyfta fram vikten av god undervisning för att säkerställa kompetens av hög kvalitet i ekonomiska vetenskaper.

- Undervisningspriset delas ut sedan 1990-talet och är i år också en särskilt naturlig del av Finlands Ekonomers temaår "Kompetensen i fokus”, sammanfattar Finlands Ekonomers utbildningspolitiska ombudsman Suvi Eriksson.

Nina Kivinen tog emot priset på de nationella ekonomdagarna i Helsingfors den 21 augusti.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland