Hoppa till huvudinnehåll

Neymar överträffade skyhöga förväntningar: Inblandad i fem mål i hemmadebuten

Neymar jublar i sin första hemmamatch för PSG.
Neymar glänste stort i sin första hemmamatch för PSG. Neymar jublar i sin första hemmamatch för PSG. Bild: All Over Press Neymar

Snacka om att leva upp till förhandshajpen. I sin första hemmamatch för PSG bjöd Neymar på stor show. Världens dyraste fotbollsspelare gjorde två mål, spelade fram till ytterligare två och fixade dessutom en straffspark när hans lag slog Toulouse med 6–2

Inför matchen var Neymar märkbart rörd och fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna när terroroffren i hans tidigare hemstad Barcelona hedrades med en tyst minut.

Men när matchen väl kom i gång visade Neymar full koncentration och stod för en rent fenomenal insats. I sin första hemmamatch på Parc des Princes i Paris ledde 25-åringen sitt lag till en övertygande seger .

Gästande Toulouse hann ta ledningen innan Neymar startade PSG:s målfyrverkeri genom att kvittera till 1–1. Före paus spelade Neymar ännu fram Adrien Rabiot som satte 2–1 för Parislaget.

Fyra PSG-mål med tio man

Halvvägs in i andra halvlek blev PSG-spelaren Marco Verratti utvisad, men att tvingas spela med tio man satte bara ännu bättre fart på hemmalaget och deras stjärnvärvning.

Neymar fälldes i straffområdet och Edinson Cavani sköt in 3–1 från elva meter. Toulouse fick kontakt på nytt men efter att Javier Pastore avgjort genom att göra 4–2 blev det såklart Neymar som fick de sista orden i målkalaset.

Först slog han hörnan som Layvin Kurzawa mötte och cykelsparkade in för 5–2. Och på stopptid dansade Neymar genom bortaförsvaret och fastställde vackert själv slutsiffrorna till 6–2.

"Pengar ingenting jämfört med talangen"

Inte undra på att hemmapubliken var lyrisk.

”Pengar är ingenting jämfört med Neymars talang”, twittrade tidigare franska backklippan Marcel Desailly.

– Jag är nöjd. Det var en mycket bra prestation av hela laget. Publiken är otrolig, atmosfären här är fantastisk, sade Neymar själv till franska Canal Plus.