Hoppa till huvudinnehåll

Polisen återgår till normal beredskap

Polisen höjer beredskapen vid Helsingfors-Vanda flygplats.
Polisen höjde beredskapen vid bland annat Helsingfors-Vanda flygplats. Polisen höjer beredskapen vid Helsingfors-Vanda flygplats. Bild: Lehtikuva Polis,Helsingfors-Vanda flygplats

Polisen återgår i dag till normal beredskap efter att ha haft en högre beredskap under veckoslutet, meddelar polisöverdirektör Seppo Kolehmainen på Twitter. Enligt Kolehmainen följer polisen ändå konstant med säkerhetssituationen.

Efter fredagens knivattack i Åbo höjde polisen beredskapen på olika håll i landet. Bland annat i Helsingfors patrullerade polisen synligare. Polisen patrullerade aktivare bland annat på Helsingfors-Vanda flygplats och på järnvägsstationer.

På fredagen meddelade Helsingforspolisen att man genom ökad synlighet vill stärka stadsbornas trygghetskänsla och öka polisens reaktionshastighet.

Den förhöjda beredskapen har märkts även i andra delar av landet. I bland annat Österbotten har polisen varit oftare på plats under veckoslutets evenemang. Polisens utrustning har också varit mer synlig än vanligt.

– Vi har haft en förhöjd beredskap i hela området, speciellt i Tammerfors och i Jyväskylä, kommenterade polischefen Timo Vuola från Polisinrättningen i Inre Finland.