Hoppa till huvudinnehåll

Succédebut för Sauli Väisänen: Laget höll nollan mot Lazio

Sauli Väisänen i sin premiärmatch för Spal.
Sauli Väisänen stod för en stabil insats i sin första ligamatch för Spal. Sauli Väisänen i sin premiärmatch för Spal. Bild: imago/Uk Sports Pics Ltd/ All Over Press Sauli Väisänen

Mycket bättre kunde inte den första matchen i Serie A ha gått. Den finländska mittbacken Sauli Väisänen spelade 90 minuter när Spals försvar höll nollan och fixade en värdefull bortapoäng mot Lazio.

Spal gjorde sitt första framträdande i högsta serien på 49 år och den inledande uppgiften var tuff. Bortamatch mot storlaget Lazio, som tidigare i höst hunnit vinna den italienska supercupen efter en 3–2-seger mot Juventus.

Men mot Spal gjorde Romlaget inga mål. Gästerna spelade med en trebackslinje som Sauli Väisänen var en del av i fulla 90 minuter. Finländaren som i somras värvades från svenska AIK gjorde en stabil insats med säkra brytningar och enkelt passningsspel.

Väisänen är på god väg att bli den andra finländaren som just nu är ordinarie i den italienska fotbollens finrum. Också den andra fick en fin start på säsongen, Perparim Hetemajs klubb Chievo vann med 2–1 borta över Udinese.

För Sauli Väisänen och Spal är just Udinese nästa uppgift då den andra omgången spelas klart på söndag kväll.

Första omgången i Serie A:

Juventus–Cagliari 3–0, Verona–Napoli 1–3, Atalanta–Roma 0–1, Bologna–Torino 1–1, Crotone–AC Milan 0–3, Inter–Fiorentina 3–0, Lazio–Spal 0–0, Sampdoria–Benevento 2–1, Sassuolo–Genoa 0–0, Udinese–Chievo 1–2.

Läs också