Hoppa till huvudinnehåll

Byggarbeten stänger skärgårdshamnen i Bromarv

Bromarv skärgårdshamn.
Hamnen i Bromarv ska få ett rejält ansiktslyft. Bromarv skärgårdshamn. Bild: Yle/Christopher Marins bromarv hamn

Nu kör arbetet igång med att förnya skärgårdshamnen i Bromarv kyrkby. På samma gång töms området på all övrig verksamhet.

Under hösten muddras hamnbassängen till ett djup på 2,6 meter. Dessutom byggs en ny kaj som är runt 140 meter lång.

Verksamheten flyttar

Torgförsäljningen flyttas till parkeringsplatsen vid banken. Caféverksamheten, skärgårdskontoret och tvättstugan stänger. Hamnverksamheten upphör och båtrampen får inte användas längre. I stället räknar man med att båtägare kan sjösätta eller ta upp sin båt vid privata bryggor eller vid båtrampen i Skata.

Dessutom upphör vattendistributionen till allmänheten och sopstationen flyttar. Den som behöver vatten får ta kontakt med bybutiken.

- Hamnområdet förvandlas till ett arbetsområde dit utomstående inte äger tillträde, meddelar Henrik Huldin, ordförande för Bromarv Byaråd r.f..

Öppning försommaren 2018

Planen är att hamnområdet öppnar igen försommaren 2018.

Då ska torget ha en alldeles ny beläggning, hamnen ska ha en ny pontonbrygga och på området ska det finnas nya parkeringsplatser för 75 bilar.

Dessutom hoppas byaföreningen att planerna på en bränslestation förverkligas så snart som möjligt.

Läs mera:

Grönt ljus för att muddra hamnen i Bromarv

Politikerna var nöjda då det nyss kom grönt ljus av Regionförvaltningsverket för att muddra i hamnen i Bromarv. Tekniska nämnden i Raseborg tog del av informationen på sitt möte på tisdagen (10.1).

Läs också