Hoppa till huvudinnehåll

Johaug i tårar: Jag är helt förstörd – men kommer tillbaka

Therese Johaug.
Therese Johaug. Bild: TT / Lehtikuva Therese Johaug

En mycket känslosam Therese Johaug mötte pressen efter idrottens skiljedomstol Cas beslut på tisdag. OS-drömmen gick i kras. "Jag har blivit orättvist behandlad", sade Johaug.

Först log Johaug sorgset, sedan rämnade dammen.

Tårarna rullade ner för kinden redan innan hon svarat på den första frågan. Cas valde att stänga av Johaug i 18 månader och skidstjärnan tog beslutet väldigt hårt.

– Jag vill bara säga att jag är helt förstörd. Jag hade en dröm om att delta i OS och igår fick jag besked om att jag inte får göra det, sade Johaug.

– Jag har gjort mitt bästa och jobbat varje dag. Tränat ofantligt mycket för att kunna lyckas i Pyeongchang. Det är väldigt tufft.

Känner sig orättvist behandlad

Johaug hade gjort allt för att OS-drömmen skulle bli verklighet. Hon sade att hon tycker sig ha förtjänat lite goda nyheter, nu blev det allt annat än det.

– Jag kan inte godkänna straffet. Jag har blivit orättvist behandlad, säger Johaug, som inte vet hur hennes motivation kommer att påverkas av det skedda.

Nu får stjärnan skifta fokus.

Följande stora mästerskap är VM i österrikiska Seefeld år 2019. Det är lång tid dit.

Fortsätter satsningen

Men karriären är inte över, intygar Johaug.

– Jag vill använda tiden till att jobba med mig själv och skapa distans till det som skett. Jag gläds över att skida och av att vara ute i naturen

Just nu vill Johaug ha lite lugn och ro för att smälta det som hänt.

Men hon ger sig inte. Glöden finns kvar.

– Jag vill tillbaka och stå högst uppe på pallen igen.