Hoppa till huvudinnehåll

Mannen som körde på fotgängare i Helsingfors centrum häktades

En polis utför en teknisk undersökning av en bil på platsen där en kvinna omkom och flera skadades då en person vansinneskörde i Helsingfors på fredagskvällen den 28 juli 2017.
Den 51-åriga mannen körde på fotgängare på Lönnrotsgatan fredagen den 28 juli. En polis utför en teknisk undersökning av en bil på platsen där en kvinna omkom och flera skadades då en person vansinneskörde i Helsingfors på fredagskvällen den 28 juli 2017. Bild: Lehtikuva brott,Polis,Helsingfors,bilar

Den 51-åriga mannen som i slutet av juli körde på fotgängare på Lönnrotsgatan i Helsingfors har häktats. Ärendet behandlades av tingsrätten i Helsingfors på tisdagen.

Mannen misstänks på sannolika skäl för dråp. En 51-årig kvinna dog och fem personer skadades till följd av påkörningen.

I juli berättade den 51-åriga misstänkta gärningsmannen för polisen att han körde utan att bry sig om i fall någon blev påkörd. Enligt polisen var bilföraren alkoholpåverkad.

Mannen startade från Senatstorget och körde sedan i hög hastighet längs med Alexandersgatan. Han fortsatte sedan till Mannerheimvägen och därifrån vidare till Lönnrotsgatan.

Mannen har tidigare fått tvångsvård. Efter gripandet i samband med påkörningen överlät polisen den misstänkte till hälsovårdsmyndigheterna.